lakberendezés

Melyek a legújabb lámpatrendek, amiket imádnak a lakberendezők?

A lakásbelső kialakítása a legtöbb esetben három tényezőn múlik. Az egyik a megrendelő elképzelése és ízlése, a másik az aktuális trendek hatása, a harmadik pedig a konkrétan beszerezhető termékek választéka.

Munka egy belsőépítésszel: egy befektetés, amely hamar megtérül

A belsőépítész szerepe rendkívül fontos lehet egy lakás vagy ház átalakításánál, felújításánál. Sokan úgy gondolják, hogy felfogadása csak “felesleges”, plusz költséggel jár, azonban ez nem is állhatna messzebb a valóságtól. Cikkünkben bemutatjuk, miért!

 

Miért építtess pergolát a kertedbe?

A ház központi helyisége a nappali, ahol összegyűlik a család, a barátok, a vendégek. Ez a színtere a közös programoknak, a tévénézésnek, beszélgetésnek, az önfeledt játéknak. Néha csak megpihenni is jó itt egy hosszú és fárasztó nap után, bekuckózni a kanapén, és elfelejteni mindent.

 

A kültéri bútorok is lehetnek eredetiek, dizájnosak

A vendéglátóhelyek, szállodák teraszai, kerthelyiségei különleges hangulatot áraszthatnak egy jól sikerült kialakítást követően exkluzív bútoraik révén, és rendkívül vonzóvá, népszerűvé tehetik a helyet.

Okosotthonba okoshűtő való!

Manapság az okosotthon egyre közismertebb fogalommá válik. Sorra jelennek meg azok az újdonságok, háztartási eszközök és másféle megoldások is, amelyekkel a lakásunk sokkal kényelmesebbé, élhetőbbé válik.

Az ablakra ragasztható hővédő fóliák hatása

Tudvalevő, hogy a nyári hőség egy része az ablakon keresztül jut be a lakásba. A nyarak egyre melegebbek és sokszor az éjszakai levegő sem hoz számottevő enyhülést.

A nagy dilemma – egy- vagy kétszárnyú kaput válasszunk?

Ha már egyszer rászántuk magunkat a kerítés cseréjére, akkor a kapukat sem célszerű kihagyni a projektből, hiszen egy szép új kerítés mellett meglehetősen furcsán mutat egy avíttas, régi kapu.

 

A törölközőtartók kiválasztását se vegyük félvállról!

A régmúlt időkben a törölközőtartók luxusnak számítottak, ma már a mindennapok elválaszthatatlan részét képezik. A legtöbben kiválasztásuknál a stílust és a versenyképes árat veszik figyelembe.

 

A gerincvédő zónás kanapé kényelme a franciaágyéval vetekszik

 A kanapé a kisebb nappalik központi eleme, ehhez kell igazodnia a többi bútordarabnak és a kiegészítőknek is. Éppen ezért a lakberendezés során ezt célszerű először kiválasztani, aztán már csak hozzá kell igazítani a többit. Meg kell egyeznie a stílusoknak, vagy legalábbis összhangban kell lenniük, ahogy a színeknek és az anyagoknak is.

Itt az ideje a kerti bútor szett beszerzésének!

Mivel valóban itt a nyár, egyre több időt töltünk kint a szabadban. Akár csak egy kis erkéllyel rendelkezünk, akár egy nagy terasszal vagy egy még tágasabb kerttel, mindenképpen érdemes beszerezni olyan ülőalkalmatosságot, amin ülve reggelente elfogyaszthatjuk a kávénkat.

Milyen lámpák közül válogathatunk, ha jó látási viszonyokat szeretnénk a munkához?

Legyen szó bármilyen tevékenységről, dolgozz akár szakemberként, akár a saját barkácsműhelyedbe vagy a ház körül megoldandó feladatokhoz szeretnél jó látási viszonyokat kialakítani, a feladatnak megfelelő lámpák segíteni fognak ebben.

Új konyhabútorról álmodozol?

Minden konyha legjavát a konyhabútor adja, hiszen nemcsak a funkcionalitásával könnyítheti meg a mindennapokat, de látványával is bearanyozhatja az ott töltött órákat. Egy szép és praktikus konyhabútor aranyat ér, de bizony sokszor megesik, hogy akár éveket is kell várni arra, mire egy-egy család megengedheti magának a cserét.

 

A nappali központi eleme, az ülőgarnitúra

A nappali berendezésénél a leglényegesebb a kanapé kiválasztása. Mivel a kanapé egy összetett és többféle anyagkombinációból álló bútor, a választásnál fontos, hogy jó minőségű, esztétikus, kényelmes darabot vásároljunk. A kárpit minőségén kívül a kanapé szerkezetén is múlik a tartósság.

TV-állványt vásárolsz? Erre érdemes odafigyelni

Segítünk, hogy megfelelő döntést hozhass.

A TV-állvány vásárlásakor a stíluson és a színen túl sok egyéb szempont merülhet fel. A képernyő trónjának kiválasztásakor mérlegelned kell, mekkora helyre lesz szükséged, hogyan vezesd el a kábeleket, és mekkora méretű állvány fér el a nappalidban. Nem mindegy, hiszen a te személyes házimozi-élményed múlhat rajta! Íme, egy gyors összefoglaló arról, hogyan találhatod meg a neked megfelelő állványt.

Hogyan teremtsd meg a Távol-Kelet békéjét otthonodban?

Sokáig keveset tudtunk a japánokról, hiszen évszázadokra elszigetelten éltek a világ többi részétől. A 19. században csodálkozhatott rá a nyugati világ a felkelő nap országának különbözőségére. Mivel a vallásuk/filozófiájuk a zen buddhizmus tanait követi a sógunátus kora óta, így az élet céljáról és értelméről is homlokegyenest más a nézetük, mint a nyugati világ emberének.

Oldalak

Feliratkozás RSS - lakberendezés csatornájára