napelem

Áttörés a megújuló energiák területén: a hidrogéntechnológia alkalmazása

A napelemes rendszerek az elmúlt években hatalmas fejlődésen mentek keresztül. A szakemberek, gyártók folyamatosan keresik az új és hatékonyabb megoldásokat. Ezért is fontos a hidrogéntechnológia, ami teljesen más dimenziókat is képes megnyitni a napenergia hasznosításával kapcsolatban.

Napelem rendszer és a zöldenergia

Napjainkban egyre fontosabb, hogy tudatos vásárlóként éljük a mindennapjainkat. A nagyobb beruházásoknál ezért célszerű előzetes ajánlatkéréseket tenni, illetve ha tehetjük válasszuk a zöld energiát.

Megújuló energiák fejlesztése: vajon megfelelő a tempó? Mit mond a Nemzetközi Energiaügynökség?

Az IEA, avagy a Nemzetközi Energiaügynökség elkészítette a World Energy Outlook címet viselő jelentését, s ennek tartalmát megvizsgálva igyekszünk megállapítani, hogy jó irányba haladunk-e, jó ütemben haladunk-e, és elég lesz-e ez a tempó ahhoz, hogy még a jövő is virágozhasson?

Napelemes rendszert telepítettek a Stylo ÉpGép Kft. nyíregyházi székhelyére

A Stylo ÉpGép Kft. 29,88 kWp csúcsteljesítményű napelemes rendszert telepített nyíregyházi megvalósítási helyszínén. A projekt a Széchenyi2020 programban 4,78 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával valósult meg.

Napelempark épül Nyíregyházán

A nyíregyházi LEGO gyár bejelentette, hogy kiterjedt napelempark létesítését kezdte meg a gyártórészleg melletti területen. A fotovoltaikus erőmű évente 4,6 megawatt energiát lesz képes előállítani, ami a gyár energiaszükségletének mintegy 40-50%-át kitevő tiszta energia. A projekt már a tervezés fázisában jár, a napelemeket pedig jövő nyáron telepítik majd.

Épület energetikai korszerűsítése napelemes rendszerrel

A Sváb-Gasztro Kft. 21,84 kWp csúcsteljesítményű napelemes rendszert telepített Nyíregyházán. A projekt megvalósítására 3,45 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a vállalkozás, amely 55%-os támogatásnak felel meg.

Feliratkozás RSS - napelem csatornájára