Szombat Esti Láz a XIV. Budapesti Operabálon

A nyitótáncosok próbái 2008 novemberétől a Bál napjáig zajlanak Keleti Andrea tánciskolájában heti két alkalommal. A keringőt az ifjú hölgyek fehér estélyi ruhában, az urak frakkban táncolják Jezeniczky Sándor koreográfiájára, J.Strauss Bécsi Vér című művére.

A 56 pár nyitótáncos idén Verdi: Aida bevonulójára érkezi meg, majd Strauss: Bécsi vér keringőjére nyitja meg a Bált. A nyitótánc koreográfiáját Jezerniczky Sándor, az Operaház magántáncosa és koreográfusa készítette el és tanította  be. A keringőt az ifjú hölgyek fehér estélyi ruhában, az urak frakkban táncolják.

Az estélyi ruhákat idén a Golden Rose Ruhaszalon, a frakkokat a Barbara Ruhaszalon biztosítja.Az elsőbálozó hölgyek frizurájáról Csernek Szilvia és munkatársai gondoskodnak.  A Budapesti Operabál nyitótánca egy igazán különleges produkcióval egészül ki az idén, hiszen Strauss: Bécsi vér című keringőjére az 56 nyitótáncos páron kívül csatlakozik négy pár az RTL nagy sikerű Szombat Esti Láz című műsorából.

Az Operabál vendégei a Keleti Andrea-Csonka András, Dammak Jázmin-Kovács Zoltán, Molnár Andrea-Katus Attila és Kiss Ramóna-Markó Róbert táncospárt láthatják majd, így velük hatvan párra egészül ki a nyitótánc résztvevőinek száma. A négy pár ugyancsak Keleti Andrea tánciskolájában készül fel a fellépésre.

 

Forrás: operabal.com