Újabb pusztítás a Sóstói parkerdőben

Néhány hónap alatt már másodszor történt értelmetlen pusztítás a Sóstói parkerdőben, Nyíregyházán. Pénteken éjszaka az erdei tornapályánál levő információs táblák egy részét szétverték, és a tanösvénynél levő szabadtéri oktatóterem kerítését is megrongálták.

 

A rombolás nyomait az egyik kerületvezető erdész vette észre szombaton, és azonnal értesítettük a rendőrséget – mondta Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója. A kár a becslések szerint meghaladja a 170 ezer forintot.

Tölgyfa Gábor emlékeztetett rá, hogy ugyanitt tavaly novemberben – szintén egy pénteki éjszakán – közel egymillió forintos kárt okoztak az azóta is ismeretlen elkövetők. Ősszel az információs táblák mellett a padokat is megrongálták, és a szemeteseket is széttörték.   

A táblákat tavaly nyáron helyezték el az erdészek a tanösvény környékén. A tanösvény kialakítása szervesen kapcsolódik a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. Sóstó parkerdei beruházás-sorozatához. Ennek során megépült az erdei színpad és a mintegy 200 ember befogadására alkalmas fedett körszín. Elkészült a kondikert, a futópálya, számos szalonnasütő-hely, valamint a konténeres vizesblokk is. A több mint 25 millió forintba került beruházást az erdőgazdaság saját forrásaiból finanszírozta. 
 

 

Vereb István
kommunikációs munkatárs
NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.