MÁVINFORM Pályafelújítások és módosított menetrendek a vasútvonalakon

MÁVINFORM HÍREK Pályafelújítások és módosított menetrendek a vasútvonalakonA vasúti pályafelújítások miatt néhány vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Az ideiglenes menetrendi változásokról a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es telefonszámán adnak tájékoztatást.

 

 

 

A részletes menetrendet az állomási hirdetmények tartalmazzák, ezek megtekinthetők a MÁV Internetes honlapján is a www.mav.hu. oldalon, az aktuális információknál.

 

 

MÁVINFORM HÍREK Pályafelújítások és módosított menetrendek a vasútvonalakon

 

A Budapest – Esztergom vonalon az újpesti (északi) vasúti híd felújításának utómunkálatai zajlanak hétvégenként. Az ünnepek kivételével március 20-tól, május 24-ig, a hétvégi napokon, Óbuda és a Nyugati pályaudvar között a vasúti közlekedés szünetel. Péntekenként este 22:45-től, vasárnaponként 21:10 óráig, a HÉV Margit híd felszíni állomásig járnak az esztergomi vonatok, illetve onnan indulnak. Margit híd, Újpest Városkapu és a Nyugati pályaudvar között a BKV elfogadja a MÁV-START jegyeit és bérleteit. ( Az M3 vonalán a jegyek felülbélyegzése szükséges) Kaszásdűlő és Margit híd között a BKV jegyekkel is lehet a vonatokon utazni. A szerelvények minden HÉV állomáson megállnak. További információk a MÁV-START www.mav-start.hu oldalán találhatók.

 

 

A Budapest - Celldömölk - Szombathely vonalon pálya-, és hídfelújítási munkák miatt a celldömölki vasúti aluljáró (a Pápa felé vezető útnál) teljes szélességben lezárásra kerül március 23-án 07:10 órától - április 04-én 19:00 óráig. Ezen időszak alatt a vonatok módosított menetrendben járnak, illetve helyettük Sárvár és Celldömölk állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Az útlezárás a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokat is érinti. Kijelölt terelőút: Pozsonyi út – Dr. Szomraky út útvonalon. A forgalomterelést jelzőtáblák jelzik. A gyalogos aluljáró változatlanul igénybe vehető.

 

A Budapest – Cegléd – Szolnok – Debrecen vonalon Monor és Pilis állomások között pályafelújítási munkálatokat végeznek. A két állomás között csak egy vágányon, váltakozó irányban folyik a közlekedés, ezért a Budapest-Záhony és a Budapest – Újszász – Szolnok vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok március 16-tól 27-ig. A vonatok Budapest-Nyugati pályaudvarról a megszokotthoz képest néhány perccel korábban indulnak, és néhány perccel később érkeznek.

 

A Záhonyi, Nyíregyházi, Zajtai és Fehérgyarmati gyorsvonatok kerülő útirányon,– Újszászon át – közlekednek, ezért nem érintik Budapest-Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy, Cegléd és Abony állomásokat és megállóhelyeket, valamint a Menetrendkönyvben meghirdetetthez képest 11 perccel korábban indulnak a Nyugati pályaudvarról és 10 perccel később érkeznek a Nyugati pályaudvarra. A Nyugati pályaudvarról 15.28-kor induló Hódmezővásárhelyig közlekedő vonat is kerülő útirányon át közlekedik. A vasárnaponként Szentesről 16.33-kor induló vonat szintén Újszászon át közlekedik ebben az időszakban. A módosítás érinti a Budapest – Lajosmizse között közlekedő személyvonatokat, és néhány, Budapest-Keleti pu. – Újszász – Szolnok vonalon közlekedő személyvonatot is.

 

A Budapest - Szolnok - Lőkösháza vonalon Mezőtúr és Gyoma között folytatódnak a második vágány építési munkálatai, ezért módosított menetrend érvényes január 5-től május 20-ig. A Budapest – Szolnok – Lőkösháza vonalon a Tiszatenyő és Kétpó közötti pályaépítés miatt módosított menetrend érvényes. A kiadottakkal szemben tovább módosult a Szolnokról 7.00-kor, 10.00-kor, 15.00-kor, 17.00-kor, és 19.55-kor Mezőtúrra, illetve a Mezőtúrról 5.30-kor, 12.20-kor, 14.46-kor, 15.00-kor 16.46-kor, 17.00-kor, és 20.46-kor Szolnok felé közlekedő vonatok menetrendje március 12-től 25-ig. továbbá Kétpó és Mezőtúr állomások között a Mezőtúrról 12.36-kor Szolnokra induló vonat menetrendje március 26-tól 31-ig.

 

Zalaegerszegnél pályaépítési munkálatokat végeznek, ezért a Zalaegerszegről 8.11-kor, 10.11-kor és 12.28-kor Rédicsre, illetve a Rédicsről 8.20-kor, 10.20-kor és 11.50-kor Zalaegerszegre induló vonatokról Zalaegerszeg és Bak állomások között vonatpótló buszra kell átszállni március 17-től 25-ig illetve 31-től április 5-ig.