Mark és Ben falat bontott

Mark és Ben falat bontott Mark és Ben közösen kampányol az Akadémiai Kiadóval a német nyelvért. A két közkedvelt fiatal több évig élt Németországban, anyanyelvi szinten beszélik a német nyelvet és mindketten úgy vélik, az angol mellett sok lehetőséget ad, ha nyugati szomszédaink beszédét is értjük.

 

 

 

 

 

A srácok színes programokkal gondoskodtak arról, hogy az Akadémiai Kiadó rendezvényén jelenlévők még közelebb kerüljenek az egyik legnépszerűbb európai nyelvhez. A VIVA műsorvezetője munkája során is többször kihasználta már, hogy anyanyelvi szinten beszél németül. Mark is mindennél fontosabbnak tartja az idegen nyelvek ismeretét, ezért is állt a Németszótár-majális mellé. A Berlini fal lebontásának 20. évfordulóján a nyelvi határok ledöntése volt a fő cél.

 

Mark és Ben falat bontott

 

A nyelvi határok felszabadítását egy ideiglenesen felállított fal lerombolásával szemléltették a szervezők, melyet Mark és Ben a közönség tagjaival együtt döntött le, természetesen óriási lelkesedéssel.

 

Mark és Ben falat bontott

 

A tinik nagy kedvencei elmondták, életüket gyermekkoruk óta meghatározza a német nyelv. Bár mindketten tudják, hogy ők szerencsés helyzetben vannak, de vallják, hogy egy kis tanulással mindenki előtt kinyílhat a világ. Erre biztatják a fiatalokat.

 

Mark és Ben falat bontott

 

„Az angol ma már egy alapnyelvnek számít, de e mellett szerintem elengedhetetlen, hogy valaki ne csak magyarul tudjon beszélni. Ausztria nagyon közel van, a német számtalan lehetőséget ad. Magamon érzem, hogy a nyelvek kinyitnak, szélesítik a látókörömet és gazdagabbá tesznek.” – vélekedik Mark. – „Minden nyelv szép és szerethető, ha kellő időt fordítunk rá. Nagyon fontos, hogy a fiatalok érezzék, magukért, a saját jövőjükért és lehetőségeikért tanulnak.” – tette hozzá a híresség, aki boldogan állt a német nyelv népszerűsítése mellé.

 

Mark és Ben falat bontott

 

Ben is hasonlóan gondolkozik, ő munkája során is számtalanszor használta a német nyelvet.

 

Mark és Ben falat bontott

 

„A Megálló nyári forgatásai alatt többször készítettem már interjút német turistákkal, amit ott-rögtön kellett fordítanom. Idén pedig már nagyon várom a VIVA Comet-et, ahol a külföldi sztárvendégekkel én készítem majd az interjúkat, jó érzés tolmács nélkül dolgzni. De egyébként is mindig jól jön, ha az ember megérti a más országból származókat. Manapság már szinte nincsenek is országhatárok, így elengedhetetlen, hogy a fiatalok több nyelven kommunikáljanak, legyen szó munkáról vagy magánéletről.” – mesélte Ben.

 

Mark és Ben falat bontott

 

A német nyelv népszerűsítését Magyarország legrégebbi kiadója, az Akadémiai Kiadó kezdeményezte egy új német szótár megjelenésével egybekötve. Az új kiadvány tartalma tükrözi és lefedi a mai, modern német nyelv szókincsét. Példaanyagai, és az aktív mondatalkotást elősegítő információk hozzájárulnak a sikeres nyelvtanuláshoz.