Tájékoztató a viharkárról

Tájékoztató a viharkárról Tájékoztató a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság viharkárral kapcsolatosan 2009. június 7-én, 20 órakor tartott üléséről.

 

 

 

 

1. A Megyei Védelmi Bizottság, meghallgatta és elfogadta Pernyák Sándor tü. ezredes a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Csabai Lászlóné a Nyíregyháza székhelyű Helyi Védelmi Bizottság elnöke, Molnár László r. ezredes Megyei Rendőrfőkapitány helyettes, valamint Lajti Ferenc az E-on Áramhálózati Zrt. Régió vezetőjének jelentését a kialakult helyzetről.

 

2. Megállapította, hogy 2009. június 7-én 15óra 30-tól tornádószerű vihar jégesővel vonult át megyénk jelentős területén.

3. Az előzetes és eddig begyűjtött információk szerint lakóépületekben mezőgazdasági kulturákban és az áramszolgáltatásban jelentős károk keletkeztek a Tiszavasvári, a Nyíregyházi, a Kisvárdai és a Vásárosnaményi Helyi Védelmi Bizottsághoz tartozó települések nagy részén.

 

4. Megbízta a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját, hogy:

1. Működjön közre és koordinálja a károk ideiglenes helyreállítását, elsősorban az épületek fóliázását, a lakosság szükség szerinti elhelyezését, ellátását.
2. A települések polgármestereinek igényeit figyelembe véve vegyen részt a szükséges védekezési anyagok biztosításában.
3. A Megyei Védelmi Bizottság elnökének nevében tájékoztassa az érintett települések polgármestereit a vis maior keret felhasználásának lehetőségéről és szabályairól.

5. Felkéri a Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét, hogy:

1. Szervezzen fokozott járőrszolgálatot a károsult településeken.
2. Ideiglenesen zárja le a közúti fogalmat Nyíregyháza városban a Sóstói út Csaló köz, vasúti felüljáró közötti szakaszán.

6. az E-on Áramhálózati Zrt. Régió vezetője intézkedjen az áramellátás mielőbbi helyreállítására.

7. A Mezőgazdasági szakigazgatási Hivatal vezetője intézkedjen a keletkezett mezőgazdasági károk előzetes felmérésére.

8. A Megyei védelmi Bizottság titkársága az adatok összesítését követően tájékoztassa a KKB titkárságát a kialakult helyzetről.

9. A következő MVB ülés időpontja 2009. június 08. 11,00 óra.

 

Nyíregyháza, 2009. június 7.
Seszták Oszkár
e l n ö k