Akvarell kiállítás a Pál Gyula Teremben

Akvarell kiállítás a Pál Gyula Teremben Az első AKVARELL kiállítás 2006-ban valósult meg Horváth János festőművész kezdeményezésére Nyíregyházán, a Pál Gyula Teremben. A csoportos tárlaton a festőművész és 12 férfi alkotótársa egyéniségének megfelelően mutatta be a technika sokrétű felhasználási lehetőségeit.

 

 

 

 

2008-ban új koncepció született, s így került megrendezésre a második kiállítás, AKVARELL (?) ’08. címmel.
A tárlaton 24 hölgy a festészet, a grafika, a szobrászat, a kerámia, a bőr- és textil művészet specifikus eszközeivel fogalmazta meg és tárta elénk gondolatait.

A jelenlegi kiállításon újra a férfi alkotók közvetítik gondolataikat, érzéseiket, INDULATAIKAT-HANGULATAIKAT meghatározott, 60x60 cm- es papírfelületen.

A tárlaton bemutatkoznak: Bodó Károly - Ferenczy Zsolt - Fürjessy Csaba - Homonna György - Horváth János - Kerekes Elek - Kővári Attila - Krivánik József - Ladócsy László - Lukács Gábor - Madácsy István - Mészáros Gyula - Petkes József - Potyók Tamás - Reskó György - Szabó Attila - Szepessy Béla - Tamus István - Tarnóczy József - Tóth Miklós - Zsadányi Zsolt.

Ezzel egyidejűleg Dr. Dobány Zoltán klasszikus akvarelljeit szemlélheti meg a közönség a Terem egyik szegletében.

A program kiteljesítése érdekében, a tárlat zárása előtt közönségtalálkozót szervezünk, mely alkalommal az érdeklődők újra találkozhatnak, és eszmecserét folytathatnak az alkotókkal, művészettörténészekkel, vagy éppen az irodalom képviselőivel.

 

A találkozót 2009. június 20-án 15 órától tartjuk a Pál Gyula Teremben.
(Nyíregyháza, Vay Ádám krt. 18.)


MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!

A rendezvény szervezői