Sóstói Öt Elem Ezoterikus Fesztivál

Sóstói Öt Elem Ezoterikus Fesztivál Június 20-21 -én a Sóstói Múzeumfaluban rendezik meg a Sóstói Öt Elem Ezoterikus Fesztivált, az Almamag szervezésében.

 

 

 

 

Sóstói Öt Elem Ezoterikus Fesztivál

küldetése:

 

  • Új, országos bemutatkozási lehetőséget kínálni

az ezotéria és alternatív gyógymódok

képviselői számára

 

  • Új tehetségek felfedezése

 

  • Együttműködés, párbeszéd kialakítása

az ország különböző területein élő szakemberek között

 

  • A négy elem harmóniájának megteremtése az ötödik elem segítségével!

 

A program folyamatosan bővül!

 

 

 

A tűz

Mozgás, harcművészet

 

Spirit Életmódcentrum - NyíregyházaSzilágyi István harcművész mester, mediball oktató, yo-jo-gaku életvezetési tanácsadó, transzperszonális légzés-terapeuta

Mazdaznan a táplálkozás szolgálatában

Makrobiotikus ételek kóstolója

Magvas ételek kóstolója

A víz

Gyógyítás, spiritualitás

 

Transzperszonális Pszichológia és Légzésintézet – Budapest – dr. Komin Vladimír homeopata, légzésterapeuta, pszichoterapeuta – vízi újjászületés tréning

 

T-Uránia Gyógymód – Budapest – Harsányi László mérnök, alternatív fizioterapeuta, vizeink energetizálása a szakrális geometria módszerének felhasználásával

 

A Föld

Kézművesség, hagyományok, térrendezés

 

Farkasné Csoma Zsuzsa – Nyíregyháza - vaszati tanácsadó, ajurvédikus térrendezés, térenergetika

Angyali mesterségek boltja – Nyíregyháza – Gyarmati Edina angyali ajándéktárgyak mestere

Mandala Manuart Galéria – Szentendre – Boros Betty és Hummel Rozália mandala festők műhelye

A Levegő

Kommunikáció, információs rendszerek, képzések, tanfolymok

 

Sebestyén Csaba – Püspökladány – jelgyógyászat, a Körbler-féle jelgyógyász-rendszer tökéletesítője, természetgyógyász, fitoterapeuta

Szabó Ilona – Debrecen – SZI kommunikációs tréner

 

Az ötödik elem a

Szer-elem

 

A mindent átható, a mindenre és mindenkire egyformán sugárzó, megtermékenyítő életenergia, mely képessé tehet minket a „régi világ” érékeinek megőrzésével az új létrehozására!

 

Ehhez járulhat hozzá az

Öt Elem Ezoterikus Fesztivál

is résztvevőinek közreműködésével!

Sóstói Öt Elem Fesztivál - a rejtett kincsek birodalma

 

„Régi” világunkat négy elem építi a Tűz, a Víz, a Föld és a Levegő. „Régi” világunk újjászületés előtt áll. A vajúdás gyötrelmeit - pénzügyi-gazdasági-politikai válság, a klímaváltozás, az emberi kapcsolatok széthullása, lelki krízisek sorozata - mindenki tapasztalja. Azonban, aki éber, az újjászületés jeleit is érzékeli. Új, a semmiből születő tehetségek, módszerek látnak napvilágot az élet lekülönbözőbb területén.

Észak-Kelet Magyarország Sóstói Múzeumfalujának varázslatos miliőjében hetedik alkalommal találkoznak június 20-21-én mindazok, akik az új világ születésének segítői. Az idei év megújulást hoz az ezoterikus fesztivál életében is. A rendezvény kilép megszokott keretei közül; megtermékenyítő energiáit országos körben sugározza szakembereinek jóvoltából. Kiállítóinak, kísérő rendezvényeinek sora kibővül, résztvevői között pedig országos, európai, sőt nemzetközi mércével mérhető újdonságok mutatkoznak majd be. A nagyszerű ebben épp az, hogy a csodák itt vannak közöttünk, nincs szükség külföldről hozott „kölcsönmesterekre”. A magyar népben rejlő tehetség éppen ezen a területen ne ütközne ki?

A négy elem képviselői között olyan új neveket és módszereket ismerhet meg az ország, melyek méltán léphetnek nagy múltú, tekintélyes társaik nyomába.

A Tűz elem képviseletében bemutatkozik a sajátos, keleti hagyományokat adaptáló életvezetési rendszer, a Yo-Jo-Gaku (jozsogaku), mely bár alapjait tekintve a mozgásra épít, de a hétköznapok életfunkcióit komplex módon szemlélve alakította ki elveit. A rendszert Európában hazánkon kívül csupán Franciaországban ismerik és alkalmazzák eredménnyel.

A hagyományos mozgásrendszerek mellett szintén az ország keleti feléből indult országhódító útjára a mediball vagy más néven tai chi labda, mely sokkal inkább preventív és terápiás eszköz, mintsem újfajta sport. A táplálkozás és autentikus életvezetés egyszerű, mégis rendkívül hatékony módját képviseli a mazdaznan, mely szintén a gyökerekhez nyúlik vissza.

A Víz elem új megközelítési módja összekapcsolódik a rendezvényen a szakrális geometriával. Sokan tudják, hogy a Szent-Korona szimbólumai és geometriai arányai milyen erős energetikai hatással bírnak. Azt viszont kevesen, hogy él hazánkban egy szakember, aki – szintén keleti származású tudós barátjával kísérletezve – képes vizeink energiaszintjét a szakrális geometria alkalmazása révén a szent források energiaszintjére hangolni! S hogy mire jó mindez? Természetesen gyógyításra, ráadásul magyar gyökerekből táplálkozó gyógyításra! A víz lételemünk. Újjászületni felnőttként, ráadásul vízi környezetben, maga a csoda!

A Föld elem! A jó öreg! A tér, az otthon, a lakás energetikája. Mindenki vágja a választ: feng-shui! Én pedig azt mondom: jó, lehet! De aztán hozzáteszem: vaszati! Miért? Miért ne! Új lehetőség? Koránt sem! Inkább régi, sokkal ősibb, mint népszerű társa. Hogyan kerül mégis az újdonságok palettájára? Egyszerű a válasz: reneszánsz! Vissza a gyökerekhez! A tiszta, autentikus forráshoz! És, ugye nem csodálkoznak, hogy az ország egyik legjobb vaszati szakértője is a rendezvény rejtett kincsei között bújik meg?

Lakóterünk, élő környezetünk befolyásolója lehet egy mandala is. A mandalafestés ugyancsak reneszánszát éli napjainkban. A rendezvény mandalafestő köre sajátos megközelítési módjával és egyedi technikáinak alkalmazásával sok-sok vendéget állít a mandalafestők, -rajongók táborába!

A Levegő elem – mely felforgat, kiszellőztet, tehát tisztít és gyógyít. A negyedik elem kiemelt képviselője egy rendkívül különleges ember. A magyar jelgyógyászat kevéssé ismert, azonban annál érdekesebb és értékesebb figurája. A Körbler-féle jelgyógyászatot szerte a világon ismerik és elismerik. De kik azok, akik tudják, hogy itt él közöttünk egy olyan kísérletező természetgyógyász, művész, aki a hiányos Körbler-rendszert zseniális módon tette univerzálissá, a magyar rovásjelek alkalmazása révén. A rovásjelmező módszer szintén számtalan problémára nyújthatna megoldást, ha ismernénk és élnénk lehetőségeivel.

A rejtett kincsek tehát itt vannak körülöttünk. Megismerésükre nyújt lehetőséget Észak-Kelet Magyarország, Nyíregyháza, Sóstó, és a skanzen, ahol több száz szakember ad egymásnak és látogatóinak lehetőséget arra, hogy az ötödik elem is életre keljen. Az ötödik elem pedig nem más, mint a szer-elem. Nem a hagyományos értelemben vett férfi-nő kapcsolatának összekötője, hanem a mindent átható, mindenre egyaránt szabadon áramló megtermékenyítő energia, mely képessé tehet minket a „régi” világ értékeinek megőrzése mellett, az új létrehozására. Ehhez segítenek hozzá minket az angyali mesterségek tárgyai és személyei, szelíden, kedvesen, támogatóan.

 

A részletes program megtekinthető: www.almamag.hu, www.termeszetes-egeszseg.com

Írta: Moldván Kata szervező