Óriási sikert aratott a kecskeméti Flúgos Futam

Bőrönd Ödön, a Mikulás, Batman, egy harckocsis egység, sőt, még maga Elvis Presley is megpróbálta, – mindhiába. Mindannyian elsüllyedtek a kecskeméti szabadidőpark tavának vizében. Bőrönd Ödön, a Mikulás, Batman, egy harckocsis egység, sőt, még maga Elvis Presley is megpróbálta, – mindhiába. Mindannyian elsüllyedtek a kecskeméti szabadidőpark tavának vizében.

 

 

 

 

Szombaton reggel két napra szinte a teljes magyar wakeboardos élet Kecskemétre költözött. A szombati MADDAY elnevezésű rendezvényen a Kecskeméti Szabadidőpark wakeboard pályáján találkoztak a legjobb vízisíelők és wakeboard riderek.

 

Óriási sikert aratott a kecskeméti Flúgos Futam

 

A szervezők igazán kitettek magukért, olyan látványos programot állítottak össze, ami még a wakeboardot és vízisíelést kevésbé ismerő strandolóknak is komoly élményt jelentett.

 

Óriási sikert aratott a kecskeméti Flúgos Futam

 

A délelőtt a szabadedzésekkel telt, kora délután viszont már felpörögtek az események: a versenyzők Wake Stars megmérettetését a sztárokat is felvonultató média futam követte, majd a vízről a partra koncentrálódott a figyelem, ahol a hölgyek vizespóló versenye zajlott.

 

Óriási sikert aratott a kecskeméti Flúgos Futam

 

De ezután jött még csak a java! A Flúgos Futam elnevezésű őrült versenyszámon ugyanis bármilyen olyan eszközzel és jelmezben el lehetett indulni, ami teljesen alkalmatlan a vízre és a wakeboardra.

 

Kreatív ötletekben nem volt hiány, a több mint 30 nevezett versenyző a csecsemőfürdőkádtól a repülőszőnyegig, a hólapáttól a sörpadig minden eszközzel megpróbált talpon, (akarom mondani) vízen maradni, – többnyire kevés sikerrel. Az őrült jelmezekbe bújt wakeboardosok többnyire pár méter után elsüllyedtek, saját eszkábálású vízijárműveik pedig darabokra törtek.

 

Óriási sikert aratott a kecskeméti Flúgos Futam

 

A próbálkozásokat és az ötletes jelmezeket a közönség ennek ellenére nagy tapssal jutalmazta, a hangulat pedig végig szuper volt.

 

Óriási sikert aratott a kecskeméti Flúgos Futam

 

Természetesen a bolondozás után azért még komolyabb versenyszámok is következtek, mint például a freestyle vízisí, és a Long Jump Jam, aminek a lényege, hogy ki milyen magasan és hosszan tud repülni a víz felett. A szombati napot este Stég Party zárta, de a versenyek vasárnap is folytatódnak. A 3 tagú wakeboardos csapatok versengenek a MUMUS 2009 címért.

Forrás: Baon

 

Óriási sikert aratott a kecskeméti Flúgos Futam

 

 

Eredmények

BEST RIDER

1. Vaskó Norbert
2. Bakró-Nagy Balázs
3. Csontos Milán

 

BEST GIRL

1. Horváth Kinga
2. Gyarmati Kata
3. Herkely Dominika

 

BEST JUNIOR

1. Hegedűs Ákos
2. Varga Péter
3. Herczeg Lóránt

 

BEST AMATŐR

1. Bene Zoltán
2. Kiss Márton
3. Ritter László

 

BEST WAKESKATE

1. Tóth Máté
2. Kis Krisztián
3. Bodnár Bence

 

BEST KICKER
Csontos Milán

BEST TAXI
Vaskó Norbert

BEST CRASH
Bosnyák Márkó

BEST SLIDER
Bakró-Nagy Balázs

BEST FREESKI
Bánkúty Bence