Helyi termelők, javítóműhelyek, biogazdák jelentkezését várják

Helyi termelők, javítóműhelyek, biogazdák jelentkezését várják Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület helyi termék felmérést végez Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egész területén, melynek keretében szeretnék összegyűjteni az itt előállított termékeket, javítóműhelyeket.

 

 

 

 

Az Egyesület az elmúlt években több alkalommal jelentetett már meg különböző kiadványokat biotermelőkről, helyi gazdaságokról, kézművesekről, javítóműhelyekről. Ezúttal egy olyan kiadvány készítésére készülnek, melyben mindezek megtalálhatóak felfrissítve, kibővítve.

A településeken sorra szűnnek meg a minőségi, hagyományos, házi termékeket előállító kistermelők, kisüzemek, az a vásárlókör pedig, aki szeretne hozzájutni helyi, megbízható áruhoz, nem biztos, hogy rábukkan. A megjelenő füzettel segíteni szeretnének a kistermelőknek, gazdáknak, iparosoknak a talpon maradásban, a lakosságnak pedig abban, hogy megtalálják őket.

 

 

Várják a javítóműhelyek, kézművesek, bio és nem bio gazdaságok, hagyományos helyi termék készítők jelentkezését.

 

Jelentkezési határidő: 2009. augusztus 19. (szerda). A kiadványba kerülés ingyenes!

 

További információ és jelentkezés: Kolos Lívia, E-misszió Egyesület, Nyíregyháza, Szabolcs u. 6., tel./fax: 42/423-818, e-mail: livia@e-misszio.hu

 

A programot a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatja.