Reneszánsz lovagi torna a bikali Élménybirtokon

Reneszánsz lovagi torna a bikali Élménybirtokon Újjáéled a középkor, a legendás hősök nemes küzdelme 2010 tavaszától mindenki számára megcsodálható a bikali Reneszánsz Élménybirtokon, ahol már idén nyártól folyamatos főpróbákat tartanak. Mesés játék keretében Mátyás király világába repülhetünk vissza, ahol a főszereplők a lovak és persze az őket betanító lovasok.

 

 

 

 

A lovagi tornák régen hozzátartoztak a reneszánsz ember mindennapjaihoz. A lovagok bebizonyíthatták rátermettségüket és erejüket a bajvívásban. Máskor e viadalok istenítéletként szolgáltak, ahol a vesztest megbüntették és a győztest szabadon engedték.

 

Reneszánsz lovagi torna a bikali Élménybirtokon

 

Volt, hogy az imádott hölgy kegyeinek megszerzéséért vállalták a lovagok a veszélyes küzdelmet. A Reneszánsz Élménybirtok lovagi bemutatói során Mátyás király alakja mellett feltűnik majd Beatrix királyné, a híres Fekete Sereg katonái és a király udvari bolondja is, de a főszereplők mindenképp a porondon megküzdő lovagok és lovak lesznek.

 

Reneszánsz lovagi torna a bikali Élménybirtokon

 

„Klasszikus és igényes lovaglással szeretnénk bemutatni a reneszánsz kori lovagi küzdelmeket, úgy, hogy közben érzékeltessük a lovak iránti tiszteletet. Ezt jól belovagolt, jól képzett lovakkal érjük el. Az Élménybirtokon jelenleg 19 lóval foglalkozunk, közülük 12-14 szerepel a bemutatók próbái során.

 

Reneszánsz lovagi torna a bikali Élménybirtokon

 

Persze a lónak mindig a lovas utasítására kell a kifutón mozognia, de ettől függetlenül szinte mindegyik ló képes a zene ütemére, önállóan végigvinni az egyes jeleneteket. Igazi különlegesség, hogy a lovak egy ménesből származnak, mely ilyen jellegű produkcióknál hazánkban teljesen egyedi” - meséli Szolnoki János, az Élménybirtok lovas ágazatának vezetője.