Vidor Fesztivál - Negyedik nap

Vidor Fesztivál - Negyedik nap Hétfő este a romániából érkező Nadara zenekart köszönthette a Vidor Fesztivál közönsége, majd a Ba Cissoko szolgáltatta a talpalávalót a táncoslábúaknak tradícionális afrikai hangszerével a korával. 22:00 órától a dumaszínházban Kőhalmi Zoltán próbálta ki a nyíregyháziakon az új poénjait.

 

 

 

 

Vidor Fesztivál

További híreink a Vidor Fesztiválról

NADARA

A Nadara zenekar 2001-ben alakult, s azóta töretlenül aratja sikereit a legkülönbözőbb rangos nemzetközi fesztiválokon szerte a világban. Muzsikájuk – akárcsak szülőföldjük Erdély – igazi kulturális olvasztótégely: székely, román, cigány és szász hagyományok ötvöződnek benne, amelyeket a Nadara zenészei flamenco hangulatokkal és balkáni ritmusokkal fűszereznek. Az együttest leginkább Tony Gatlif Transylvania című filmjéből ismerhetik a nézők, amelyben nemcsak zenéltek, de az egyik főszerepet is a zenekar tagja, a harmonikás Alexandra Beaujard alakította.

 

 

BA CISSOKO (Guinea)

Az afrikai kontinens egyik legkiválóbb hangszeres szólistája, akit nem kell már bemutatni a magyar közönségnek, hiszen többször lépett fel hazánkban a Sziget Fesztiválon és a Művészetek Palotájában, s mindannyiszor óriási sikert aratott. Fergeteges tempójú, különleges hangszerelésű muzsikája igazán egyedi színt képvisel a világzenei palettán. Tradicionális afrikai hangszerét, a korát, amelyet afrikai hárfának is neveznek, mintegy szólógitárként használja, elsöprő lendületű muzsikájához. A szaklapok e hangszer, a kora Jimi Hendrix-ének tartják.

 

 

[bg|Cikkek/2009_08/Cikk/VidorFesztival_NegyedikNap|2|265|sort|Vidor Fesztivál - Negyedik nap]