Sóstó Zoo - Ismét ikrek születtek a fehérarcú selyemmajom családban

Újabb 2 aprósággal gazdagodott állatparkunk fehérarcú selyemmajom családja. Az európai fajmegőrzési program (EEP) keretében érkezett tenyészpár ismét ikrekkel örvendeztette meg gondozóit. Újabb 2 aprósággal gazdagodott állatparkunk fehérarcú selyemmajom családja. Az európai fajmegőrzési program (EEP) keretében érkezett tenyészpár ismét ikrekkel örvendeztette meg gondozóit.

 

 

 

 

A jelenleg 4 hetes apróságok most még minden percüket anyjukon, apjukon vagy testvéreiken kapaszkodva töltik, így egyelőre nehéz őket felfedezni, egy-két hét múlva azonban már saját lábukon kezdik majd felfedezni kifutójukat.

 

Újabb 2 aprósággal gazdagodott állatparkunk fehérarcú selyemmajom családja. Az európai fajmegőrzési program (EEP) keretében érkezett tenyészpár ismét ikrekkel örvendeztette meg gondozóit.

 

A karmosfajom-félék Dél-Amerika trópusi és szubtrópusi vidékein élnek, s a valódi majmok között a legkisebbek. Ellentétben az összes többi valódi majommal, náluk az ikerszülés a normális, a legmagasabb rangú nőstény 150-160 naponként hozza világra kicsinyeit.

 

A márciusi szaporulat után újabb ikrek születtek a családban, a most született majmocskákkal együtt már 15 főt számlál a csapat.