Aláírásgyűjtés klubhovatartozástól függetlenül

Aláírásgyűjtés klubhovatartozástól függetlenülTisztelt Vasas-szurkolók, röplabdások, röplabdát szerető emberek! Most klubhovatartozás nélkül, nem személyes okokból szólítalak meg titeket. Sokkal inkább úgy szólok hozzátok, mint a röplabdasportot szerető és féltő ember.

 

 

 

 

Aki kicsit is jártas a sportágban, az bizonyára értesült arról a döntésről, ami szeptember 8-án, kedden délután született a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi ülésén.

Aki nem hallotta volna, azoknak röviden összefoglalom ezt a határozatot. Mivel magyar férfi és női mezőnyből öt csapat – az anyagi helyzetre hivatkozva – nem vállalta a nemzetközi kupákban való indulást, ezért az elnökség a versenykiírás vonatkozó pontjára hivatkozva hat pontot levont tőlük. Ez rendben is lenne, hiszen ez szerepel a szabályzatban, ám az elmúlt évben ezt a döntést a csapatok fellebbezése után törölték.

Most azonban nem vonták vissza döntésüket.
Hogy miért, azt nem tudjuk, nem értjük.

Amikor a röplabda Magyarországon korántsem tartozik a népszerű sportágak közé, amikor új szponzorok szerzése szinte lehetetlen, a csapatok – nagyrészt azért, mert nem tudják anyagilag fenntartani a profi szakosztályt – amatőrként versenyeznek. Ebben a nehéz helyzetben a Magyar Röplabda Szövetség ahelyett, hogy segítené döntéseivel sorozatosan akadályozza, ellehetetleníti a csapatok működését. Számunkra felháborító és elfogadhatatlan ez a határozat az elnökségtől, amiről gyanítjuk, hogy csak a jéghegy csúcsa!

 

Hogy miért írom ezeket a sorokat? Azért, mert mint szurkolót, röplabdát szerető, és féltő személyt felháborít, és aggodalommal tölt el a szövetség sorozatos ballépése! Nem azt akarom elérni ezzel az írással, hogy az elnökség lemondjon, ezt nyilván nem tennék meg, de mindenképpen vonják vissza ezt a határozatot, adják vissza a csapatoknak a hat bajnoki pontot! Fogjunk össze, és mutassuk meg, hogy az oly sokszor emlegetett röplabda-családot nem lehet semmibe venni!

 

Kecskemétiek, szegediek, MAFC-osok, BSE-sek és Vasasos lányok és fiúk, szurkolók, vezetők, a röplabdát szerető és űző emberek, kéréssel fordulok hozzátok! Kérlek Titeket, ha nem értetek egyet az elnökség döntésével, akkor - egyetértésetek jeléül, aláírás gyanánt - küldjétek el e-mailben a neveteket, és a város nevét, ahol éltek, vagy röplabdáztok!

 

Szeptember 30-ig várom a leveleket, amelyeket – ha elegendő mennyiség gyűlik össze – egy levél kíséretében átnyújtok az MRSZ képviselőjének, és a vasasvolley.hu-n is megjelentetek.

 

A levelet az alairas@indamail.hu címre küldjétek. Írjátok bele neveteket és a várost ahol laktok, vagy röplabdáztok.

 

Köszönettel
Erdős Levente