Tanulmányi hajókirándulás – Tokaj - Danuvia séta és rendezvényhajón

Tokaj sétahajóOsztálykirándulás –sétahajón – Tokajból: A Danuvia Séta- és Rendezvényhajó iskolások számára készített ajánlata igazi tanulmányi kirándulás – osztálykirándulás hajón!

 

 

 

 

Tokaj

Aki valaha járt a Zempléni-hegységben, Tokajban, Sárospatakon, a Tisza vagy a Bodrog partján, vagy esetleg hajózott már a folyók vizén, az tudja, hogy nem mindennapi élményekkel gazdagodhat az ember ezen a vidéken.

Járnak erre fiatalok baráti körben, családok több generációval és eljutnak a kisiskolásoktól a felsőtagozaton át a középiskolásokig osztálykirándulás keretén belül is rengetegen. Most elsősorban az iskolások programjának színesítésével foglalkoztunk, azt szeretnénk maradandóbbá, emlékezetesebbé tenni, és adni nekik egy kis ráadás útravalót a későbbi életükhöz, hogy ha majd ők térnek vissza gyermekükkel, családjukkal, még több mesélnivalójuk legyen.

Tanulmányi hajókirándulás Tokajból

Tokaj sétahajó

Talán többen meglepődve olvasták a címet, és talán érthető is, hiszen ilyesmi eddig még nem volt, de biztosíthatom Önöket, hogy ezentúl lesz! A Danuvia Séta- és Rendezvényhajó iskolások számára készített ajánlata igazi tanulmányi kirándulás – hajón! A résztvevők amellett, hogy egy hajókirándulás résztvevői, az iskolai oktatáshoz kapcsolódó tájékoztatást kapnak. Az egyes kirándulásokhoz szakképzett vezetőt biztosítanak a Tokaj Tourinform és az Aggteleki Nemzeti Park szakemberei.

Danuvia séta és rendezvényhajó

Tokaj séta – és rendezvényhajó

Tokaj szerencsés fekvéséből adódóan mind a Bodrogon, mind a Tiszán indulnak járatok. A hajón audiovizuális eszközök mutatják be a kirándulás helyszíneit, így mire a gyerekek a látogatás célpontjába érnek, kellő tájékozottsággal rendelkeznek.
A tokaji vár romjait és a Bodrogzug Tájvédelmi Körzet tanösvényét mutatja be a legrövidebb kirándulás. A vár feltárása néhány éve kezdődött és a nyári hónapokban zajlik. A tájvédelmi körzet gyalogosan vagy kenuval látogatható. Elsősorban a tavaszi időszak alkalmas a vízivilág és a madarak megfigyelésére. Különösen árvízkor nyújt felejthetetlen élményt.

A Tiszalöki Vízerőmű 2 órás hajózással érhető el. Útközben a taktaközi falvak, a tiszai vízivilág felfedezésére van lehetőség. Az erőmű dolgozói bemutatják a vízerőművet, a zsilipet. A Tiszalöki Vízlépcső a Tisza szabályozása során megépített első, jelentős méretű műtárgy. A vízlépcső 1954-ben, a hajózsilip 1958-ban készült el. Mindezek után a szomszédos arborétum - melynek területe 31 hektár és ahol mintegy 260 különböző, érdekes növényfajta található - megtekintésével zárul a program.

Szabolcs község a Tiszán fölfelé „hegymenetben” egy óra alatt érhető el. A földvár Közép-Európa egyik legimpozánsabb ilyen jellegű építménye. A kis faluban található a Szűz Mária tiszteletére szentelt háromhajós monostor, melyet a XV. században átalakítottak. Falai között 1092-ben I. László király részvételével törvényhozó országgyűlést tartottak. A program része lehet még a magyarok korabeli fegyvereit, harcművészetét ismertető íjászbemutató.

Danuvia sétahajó - Tokaj

Sárospatak az egyik legvonzóbb úticélunk. A Zemplén lábánál kanyargó Bodrogon két és fél óra hajózással elérhető kisváros teljes napi programot nyújt. A Rákóczi-vár, azon belül a Vörös Torony megtekintését a Magyar Nemzeti Múzeum tárlatvezetésében látogathatják vendégeink. A Református Kollégium méltán híres könyvtáránál talán még jobban érdekli diákjainkat az iskolamúzeum, mely megmutatja, milyen körülmények között tanultak déd- és ükszülőik. Sárospatakról lehetőség van mind hajóval, mind busszal visszamenni Tokajba.

A programok nagy előnye, hogy Tokajból indulnak, és oda is érkeznek.

Tokaj vasúton kiválóan megközelíthető és a kirándulások szervezésekor figyelembe vesszük a vonatok menetrendjét.

A hajó menetrend szerint március 1-től november 1-ig közlekedik.

Elérhetőségeink:

Honlap: www.tokaj-info.hu
Tel.: 06-47/552-187
Mobil: 06-20/971-6564

Danuvia séta és rendezvényhajó - Online Menedzser