Kábítószeres sofőrt is fogott a Mátrix - 29 találatot jelzett a rendszer

Kábítószeres sofőrt is fogott a Mátrix - 29 találatot jelzett a rendszerA közlekedési szabálysértések, valamint a lejárt műszaki állapotú vagy körözés alatt álló gépjárművek kiszűrésére szervezett közös ellenőrzést október 10-én Nyíregyházán az Országos Polgárőr Szövetség részeként működő Mátrix Police és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

 

 

 

Kábítószeres sofőrt is fogott a Mátrix - 29 találatot jelzett a rendszerAz ellenőrzésben a polgárőrség kilenc, kamerákkal felszerelt Mátrix gépkocsija is részt vett, melyek egyrészt rendszám alapján ellenőrzik a járműveket a körözési adatbázisban, másrészt alkalmasak a menet közben elkövetett (dinamikus) szabálysértések dokumentálására.

 

A nap folyamán összesen 15.802 járművet ellenőriztek. A körözési rendszeren hat rendszám, három alvázszám és nyolc okmány akadt fent, valamennyi esetben eljárás indult a körülmények tisztázására. Tizenkét lejárt műszaki érvényességű járművet is jelzett a rendszer, és a rendőrök két forgalmi engedélyt vettek el. Kisebb szabályszegések miatt hat személynek összesen 20.000 Ft helyszíni bírságról szóló csekket állítottak ki, öt szabálysértési- és egy büntető feljelentést tettek. Közigazgatási eljárást tizenegy esetben indítottak, köztük három külföldi állampolgárral szemben.

 

Kábítószeres sofőrt is fogott a Mátrix - 29 találatot jelzett a rendszerAz egyik ellenőrzött járműben 2,4 gramm kábítószergyanús növényi származékot, az elsődleges adatok szerint marihuánát találtak a rendőrök. A drog jelenlétét a kocsiban ülő két személy szervezetéből is kimutatta a gyorsteszt. Ellenük kábítószerrel visszaélés gyanújával indul eljárás. A sofőrnek azért is felelnie kell, mert bódult állapotban ült a volánhoz, ráadásul úgy, hogy a járművezetéstől jogerős határozat tiltotta el.