Walczer Tünde - Álmaimban Amerika könyvbemutató

Walczer Tünde - Álmaimban Amerika könyvbemutató A nyíregyházi Líra Könyvesbolt és Walczer Tünde szeretettel hívja és várja Önöket 2009. november 14.-én (szombaton) 11:00 órakor a könyvesboltban tartandó "Álmaimban Amerika" című riportkönyv bemutatójára.

 

 

 

 

Fülszöveg

Megvalósulhat-e az amerikai álom, vagy csak utópia? Ha létezik a szebb, jobb világ, az igazi nagy esély, vajon mindenki egyforma sansszal indulhat el a szerencse útján, vagy csak a kiváltságosok számára nyílik ki a kapu? A szerző kalandra, boldogságra, szerelemre vágyó szereplői nekiindulnak a nagyvilágnak, hogy a lehetőségek hazájának nevezett Amerikában ki-ki végül megtalálja saját sorsát – csakhogy az oda vezető út néha bizony rögös. Az amerikai álom és valóság elevenedik meg kilenc vállalkozó szellemű magyar kacagtató, szomorú vagy éppen romantikus, de mindenképpen rendkívül izgalmas tapasztalatain és történetein keresztül.

 

Walczer Tünde - Álmaimban Amerika könyvbemutató

 

"Roppant tanulságos életsorsok tárulkoznak fel, az átlag olvasó is egy nem ismert világba csöppen, a szociológusok számára pedig igaz kincsesbánya lehet a kötet. Nem tudni, Walczer Tünde hány emigránst próbált rávenni arra, hogy mesélje el az életét, akár álnéven, konkrét személyes adatok megváltoztatásával is."

 

Walczer Tünde
1967. február 3-án született Lajosmizsén. Nyíregyházán szerzett földrajz–orosz, majd a Veszprémi Egyetemen angol szakos tanári diplomát. Férjhez ment, gyermekei születtek, Móron telepedett le. Kezdetben tanárként dolgozott, másfél éven át egy brooklyni középiskolában is. New York-i tartózkodásának köszönheti első saját könyvének interjúit. Tanári munkája mellett a helyi televízióban, a székesfehérvári Reflex Rádióban volt hírszerkesztő, majd online hírszerkesztő gyakornok egy országos kereskedelmi televíziónál, mindemellett kulturális, gazdasági és társadalmi témájú magazinban publikált. Munkája mind tudatosabb művelése érdekében a Szegedi Egyetemen PR- és nemzetközi kommunikáció szakán szerzett újabb diplomát. Tudását különböző vállalatoknál hasznosította. Manapság egy alapítvány munkáját segíti.

 

forrás: papiruszportal.hu