Forgalmirend változás 2010. április 13-tól

NyíregyházaAz ÉAOP 5.1.1/B-2009-0001 „A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán” című projekt – melyre a város több, mint 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert pályázaton – keretében történik a belvárosi utak szabályozása, átépítése, valamint az akcióterület és a város kerékpáros forgalmi kapcsolatának megteremtése.

 

 

A kerékpárút egyrészt Nyíregyháza belvárosában a Bethlen Gábor utca teljes hosszán a Bercsényi utcától a Vasgyár – Mező utca kereszteződéséig kerül kiépítésre. Másrészt a Szent István utca – Inczédy sor kereszteződésétől indul ki, mely a Szent István utca páratlan oldalán halad, majd átvezetésre kerül a Gimnázium közön keresztül a Luther tér irányába, az Evangélikus templomot megkerülve a lámpával biztosított gyalogátkelőhelyen át az Iskola utcán tovább egészen a Széchenyi – Szarvas –Iskola utak kereszteződéséig vezet. Itt három irányba válik szét, a Zrínyi I. sétálóutca irányába, a Szarvas utcán a Kereszt utcáig, illetve a Széchenyi utcán a Benczúr tér mellett a Széchenyi - Petőfi - Vasgyár utcai csomópontig. A Közgyűlés döntése alapján a beruházás – amelynek összértéke a kerékpárutakra vonatkozóan közel 90 millió forint – az uniós támogatáson felül saját forrásból is kiegészítésre került. A közbeszerzési eljárás nyertese - a Colas Út Zrt. és a Közmű Generál Kft. közös vállalkozása - 2010. augusztusában elkezdte a kivitelezést.

    A Colas Út Zrt. és a Közmű Generál Kft. közös kivitelezésében a Szent István utca – Luther tér – Iskola utca vonalon kerékpárút kerül kialakításra, mely munkálatok során forgalomkorlátozásra és parkolásirend változásra kell számítani a közlekedőknek 2010. április 13-tól a Luther téren:

    * A Gimnázium köz felől zsákutcává válik a tér,
    * Továbbá a Luther utca felől történő behajtás során figyelembe kell venni, hogy a templom felőli oldalon a parkolók lezárásra kerülnek.

A Luther tér idén nyáron történő felújítása során a kerékpárút építése miatt megszűnő parkolók pótlása is meg fog történni.

Felhívjuk a Tisztelt Közlekedők figyelmét, hogy a belvárosban folyó útépítési munkák területén fokozott figyelmet fordítsanak a parkolásra, illetve a gyalogosokra!

Megköszönve a lakosság  és az autósok türelmét, nkérjük a közúti táblák figyelembe vételét!

További információ:
Nyíregyházi Ipari Park Kft., mint Városfejlesztési Társaság
Információs vonal: 42/508-660
e-mail: mailbox@loginpark.hu