A varázsfuvola - nézőszemmel

 Az elmúlt hétvégén mutatták be a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban "A VARÁZSFUVOLA" című Opera-játékot. Egy kedves olvasónk ellátogatott a bemutatóra, és megosztotta élményeit veletek!

 

 

 

 Elöljáróban annyit, nem tartozom a műértő közénség soraiba, de A varázsfuvola ilyen színpadi megoldásban nem hozta meg számomra a várt hatást és nem hagyott bennem maradandó nyomot sem.

 

Mivel ez egy alapvetően operett műfajú darab (a fülbemászó dallamokat  német nyelven és természetesen felvételről játszottak le), így a színészi teljesítmény nagyon háttérbe szorult, amit rengeteg mozgással próbáltak kompenzálni az áriák alatt. De véleményem szerint nem volt eléggé művészien kivitelezve (a balettől nagyon távol állt inkább valami távol-keleti harcművészethez  hasonlított  Tamino mozgása ).

 

A darab végén a várt vastaps is elmaradt nem volt állva vissza -vissza követelés sem a közönség részéről, és a játék alatt a nézőtéren nem egy szundikáló embert láttam.

 

A szép és dicsérendő , hogy a színészek megpróbáltak a darab kihívásának megfelelni és nem egy igen látványosan kidolgozott szinte már akrobatikus mozgást hajtottak végre.

 

A darabról készült képgalériánk megtekinthető ITT !