Kézműves borok ünnepe a Sóstói Múzeumfaluban
Kézművesek ünnepét szervezik a Sóstói Múzeumfaluban 2012. június 8-9-10-én, ahol elsősorban olyan borászok mutatkoznak be, akik olyan borokat állítanak elő, amelynél a termelő az első pillanattól kezdve az utolsóig személyesen felügyeli a biológiai folyamatokat.
Maga telepíti és gondozza a szőlőt, ott van minden fontos pillanatban, a zöldmunkáknál, a szüretnél, a préselésnél, a fejtésnél, a derítésnél és a palackozásnál is. Kézjegyük az összes munkafázisban tetten érhető, a kézműves borász egyéniség tökéletesen visszatükröződik boraiban. A kézműves bor a természetben fogant és végig előállítása alatt is a szelíd, környezettudatosságra való törekvés jellemzi. A kézműves borászat ma már egy védjegy, különleges, egyedi, kis tételszámú, minőségi magyar bort feltételez.