Két könyv – egy kötetben! Megjelent a Szőke Mocsár és a Pegazus Könyvek Antológia!

Nem sokkal ezelőtt került bemutatásra a Szőke Mocsár (Petrusák János mai regénye) és a Pegazus Könyvek Antológia 2012. – két könyv, egy kötetben.

 

 

 

De mi is ez a Pegazus Könyvek? Még nem hallhattunk róla, viszont reméljük, annál többet fogunk. Ha segítségül hívjuk a „mindentudó” internetet, a kötet kiadójáról, a nyíregyházi székhelyű PegazusTv Média és Oktató Kft-ről sok mindent megtudhatunk. A cég OKJ-s és nyilvántartott képzésekkel, rendezvényszervezéssel és rendezvények sajtóvisszhangjának megszervezésével, továbbá könyvkiadással foglalkozik. És van egy nyilvántartott online folyóiratuk, a www.pegazustv.hu
 
A társaság deklarált célja: „Sikerre vinni az eddig egymaguk próbálkozókat. Megismertetni a világgal, hogy egy „kis ember” is lehet „nagy”, a tehetség és az akarat, amelynek számítania kell, és nem a multinacionális bulvármédia sztárcsináló pénze döntsön! Mottónk: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”
 
A fentiek szellemében került meghirdetésre a Pegazus Könyvek Antológia pályázat. Ahogy írták: „Kik jelennek meg? Bárki, aki veszi magának a fáradságot, és van mersze megjelenni a nagy nyilvánosság előtt. Akiknek néhány soros bemutatkozásában, életrajzában látszik az akarat, ott a jövő, ha mégannyira csírájában is. Akiknek írása átlép egy szerkesztőbizottsági mércét.”
 
Ahogyan mondják, a szerkesztőségnek nagy szerencséje volt, sok volt az érdeklődő, és a legtöbb érdeklődő küldött írást és önéletrajzot. A még nagyobb szerencse pedig az, hogy csupán néhányaknak kellett visszaírni, hogy küldjön más írást. Volt, aki erre megsértődött, volt, aki más írást küldött, és volt olyan is, akinek ezt is vissza kellett küldeni… De így volt igazán verseny, bekerülni az antológiába.
 
A kiadás viszont pénzbe kerül, szerkesztés, design, nyomdaköltség, könyvbemutatók, reklám-marketing, köteles- és sajtópéldányok stb., mind-mind kell, hogy megtérüljenek. És ez csakis úgy lehet, ha veszik majd a könyvet! Könyvet ugyanis lehet önmagunknak csinálni, de ez egy kissé drága és értelmetlen mulatság. Ezért történt az, hogy két könyv jelenik meg egy kötetben.
 
 
Egy kisregény és maga az antológia.
 
A Szőke Mocsár névre hallgat a mai regény. Ízig-vérig az. A mai ember van benne, minden szépségével, minden bűnével, gyarlóságaival, és erényeivel. Főhőse egy ifjú művész. De nem csak művészetről, és nem csak művészeknek szól. Hanem az alkotásról, annak minden öröméről, bánatáról, miközben rájöhetünk, a legnagyobb alkotás maga az Ember!
 
A Pegazus Könyvek Antológia 2012 több szerző közös alkotása, hiszen antológia.
 
Végigolvasva viszont megdöbbenhetünk: a versek, a karcolatok, a tárcanovellák, a novellák, fikciósok és a valós eseményeket, érzéseket rögzítők; a különféle polgári foglalkozást űző szerzők, a főállású anya, a nyugdíjas, a tanuló, a munkát kereső, az egyetemi tanár és az akadémikus is mind-mind egyről ír, a TITOK-ról. Hogy az mi?
 
El kell a könyvet olvasni!
 
A kötet premier-bemutatója Nyíregyházán, a „2 nap kultúra” rendezvény keretében történt.  Ahol volt a fenti kötet bemutatóján kívül könyvvásár, és műsoros est, továbbá másnap országos függetlenfilm fesztivál zajlott. Felléptek Gyuris Tibor színművész (Móricz Zsigmond Színház), Napsugár Anna jeltáncművész, a D-Break Együttes, a Tini Show Premier Stúdió Együttes, továbbá a rendezvényt értékelte Dr. Reszler Gábor főiskolai tanár (Nyíregyházi Főiskola), és Kéry Péter operatőr-rendező (Kölcsey TV). Kísérőrendezvényként a PegazusTv fotósainak és az Alkotók Városmajori Klubjának fotókiállítását tekinthették meg az érdeklődők.
 
A kötet megvásárolható több könyvesboltban és megrendelhető  több internetes terjesztőnél.