Kockás liliom túra

 

A nyíregyházi E-misszió Egyesület 2013-ban április 13-ra várja soron következő kirándulása résztvevőit! A program a "Kockás liliom túra" nevet kapta.
 

 

 

 

 
 
Szent György havában, a virágkoszorút öltött vadkörtefákkal egy időben emelik fel virágaikat a kockásliliomok. A rózsaszín, sakktáblaszerűen foltos, bókoló virágok sok természetfotóst ihlettek meg. Annak ellenére, hogy oltalom alatt áll e faj, (természetvédelmi értéke 50.000 Ft) szépsége miatt néha áldozatul esik a tudatlan kirándulók gyűjtőszenvedélyének.
 
E szemet-lelket gyönyörködtető liliommal április során, az E.misszió Egyesület szakembereinek vezetésével, lápréteket és ligeterdőket bebarangolva találkozhatnak túráink résztvevői.
 
Helyszíne: Beregi-sík, Márokpapi környéke
Időpontja: 2013. április 13. (szombat)
Indulás: Csiperke Erdei Iskola és Tábor (Márokpapi, Kossuth u. 111.) reggel 10:00
- Egyesületünk különjáratot bérel, mely szombat reggel indul Nyíregyházáról. A korlátozott kapacitás miatt (40 fős autóbusz) az autóbuszos utazást választók esetében fontos a jelentkezés sorrendje.
 
Találkozó a busszal utazóknak: Nyíregyháza, a vasútállomással átellenben lévő Profi üzletlánc parkolója. (buszindulás: 2013. április 13. (szombat), reggel 08:00)
 
A túravezetés ingyenes.
 
Jelentkezés feltétel:jelentkezési lap kitöltése és a kolocsan.tunde@e-misszio.hu történő eljuttatása.