Permetezés Nyíregyházán

A meleg idő beköszöntével elkezdődik Nyíregyházán a  gomba és rovarkártevők elleni védekezés.   A NYÍRVV Kft. megbízásából a Nyírtraktor Kft. végzi el a megelőző permetezést Nyíregyháza hárs-, juhar-, szivar-, és platánligeteiben. 

 

 

 

 
A levéltetvek, a szövőlepke, a platánpoloska és egyéb rovarok ellen alkalmazott szer (olajos rézkén kombináció) emberre és melegvérű állatokra nem veszélyes. A munkálatokat a magas fák permetezésére is alkalmas gépekkel, a méhek megóvása érdekében az éjszakai órákban, 23 óra és hajnali 5 óra között végzik el.
 
Ezzel párhuzamosan a város kedvelt turisztikai-, sport- és kiránduló helyeinek ( Bujtosi városliget, Örökösföld, Robinson domb, városi parkerdő, Sóstó pihenőparkjai, és a tópartok) növényvédelmét is ellátják. A szívó-rágó kártevők, atkafélék és más rovarok ellen alkalmazott speciális rovarölő-és riasztó, valamint atkaölő szerek az emberre és melegvérű állatokra nem veszélyesek. A munkálatokat a kora hajnali órákban, 0 óra és 6 óra között végzik el. A permetezés és lemosás április 17-től 20-ig tart.
 
A permetezett területeken mind a sportolás, mind a kirándulás teljesen veszélytelen a lakosság számára!