Egy nyírpazonyi vállalkozás sikere

Egy kis nyírségi vállalkozás szállít Hollandiába, Németországba és Ausztriába autóipari, energetikai és egyéb gépalkatrészeket az ottani gépgyártó cégek számára. A nyírpazonyi BÉRES Vagyonhasznosító Kft. most egy uniós pályázat segítségével továbbfejlődik.

 

 

 

Értéknövelő beruházáshoz nyert 25 milliós forintos uniós támogatást a Béres Vagyonhasznosító Kft.. Miután a megrendelők 70 százaléka német, osztrák, holland cég, a precizitás és a minőség fokozása elengedhetetlen volt a fejlődéshez, ráadásul a határidőket is szigorúan be kell tartani.
 
Ezt ismerték fel tavaly, amikor pályáztak két új CNC gép beszerzésére. Várható, hogy a munkaállomások beüzemelése után olyan mérettartományban is tudnak dolgozni, amire korábban nem volt lehetőségük, ezáltal a vevőkörük is bővülhet.
A most beszerzett és beüzemelt eszközökkel a társaság termelési kapacitása jelentősen nő, amely 2-3 fős létszámbővítést is eredményez a meglévő 17 fős állomány mellé.
 
A BÉRES Vagyonhasznosító Kft. több mint 20 éves múltra tekint vissza, fő profilja a gép-, gépalkatrészgyártás, transzformátortekercselő berendezések részegységeinek készítése. A cég éves árbevétele tavaly 180 millió forint volt, amely idén a várakozások szerint 200-210 millió forint is lehet.
 
A nyírpazonyi vállalkozás nem áll le a fejlesztéssel, az Új Széchenyi Terv keretein belül megnyert támogatások révén kíván beszerezni egy öttengelyes CNC megmunkálóközpontot, illetve egy extra méretű CNC portálmarógépet is.