Felújítások Nyíregyházán

Térkövezi az Ungvár sétány 1300 m2-es szakaszát a NYÍRVV Nonprofit Kft. A sétány burkolása az Eperjes étteremig már 2011-ben elkészült. 

 

 

 
A jelenlegi felújítás során társaságunk a Szent Imre Gimnázium és az Arany János Gimnázium közötti szakaszon kiépíti a szegélyköveket, elkészíti a csapadékvíz elvezetést, díszburkolattal fedi az útszakaszt, és átépíti a tönkrement lépcsőket és rámpákat. 
A felújítás költsége 13,5 millió forint, és előreláthatóan december közepére fejeződik be. A munkálatok ideje alatt a városlakók türelmét és megértését kérjük.
 
Új virágágyás a Hősök terén
 
Új, csaknem 100 m2-es zöld felületet alakított ki a NYÍRVV Nonprofit Kft. a Hősök terén. A belvárosnak ezen a részén korábban nem sikerült növényeket telepíteni, ezért munkatársaink kicserélték a talajt. A 100 m2-es zöldfelületen belül 30 m2-t ültettek be virággal. 330 tő árvácskát, 50 db tűzesőt, orbáncfüvet, bukszust és mocsári hibiszkuszt telepítettek.
 
Útfelújítás
 
Szeptember 22-én (vasárnap) leaszfaltozták az Országzászló tér 2000 m2-es útszakaszát.  A Tudomány és Technika Házától a Zrínyi Ilona utcáig cseréli ki a burkolatot a NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából az SK Konzorcium.  A munkálatok miatt sebességkorlátozásra, sávelterelésre, illetve a Szarvas utca irányába vezető jobb sáv lezárására  kell számítaniuk a járművezetőknek.  Az Országzászló téren egy távhő vezeték műszaki meghibásodása miatt fel kellett bontani az útszakasz egy részét, a helyreállítás miatt kimaradó 400 m2-es útpálya burkolása szeptember 29-én (vasárnap) fejeződik be.
Hétvégén is folytatódnak az útépítési munkálatok Oroson a Tároló, az Aranyhomok, a Búcsú, és a Ragyogó utcákon, valamint a Búcsú közben. Az Alkotás utcán és a Deák Ferenc utcán már elkezdődött az útépítés előkészítése. Ezeken az útszakaszokon kérjük fokozott óvatossággal közlekedjenek.
 
Az Aranykalász soron egy 506 m-es szakaszon cserélik a folyókaelemeket, a forgalom és a téli síktalanítás miatt tönkrement, kiálló betonacél elemek ugyanis balesetveszélyessé váltak. A folyókaelemek cseréje 7,5 millió forintba kerül és előreláthatóan november végéig tart. A munkálatok ideje alatt az Aranykalász soron sebességkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek.