Profi gála Tokajban

Nemzetközi profi küzdősport gálát tartanak Tokajban. A Kyo Shin SE és a Shindokai Kyokushin Karate és Thai Boksz Szövetség szervezésében magyar-lengyel párharcoknak lehetnek szemtanúi a nőnapkor a városba érkező vendégek, de román harcos is ringbe lép az esten. 

 

 

 
A gálán a Shindokai-kan karate szabályrendszerben küzdenek meg, ami hasonlít az olyan ismert stílusokhoz, mint a thai boksz vagy a ketrecben ismert kiskesztyűs MMA küzdelmek.
 
Hat magyar hat lengyellel vív meccset azon a tokaji gálán, amit március 8-án rendeznek meg a város gimnáziumának sportcsarnokában. A Kyo Shin SE szervezésében rendezendő esten a Shindokai-kan karate szabályrendszerében mérik össze erejüket a harcosok, akik között több profi bajnoki övet birtokló ismert magyar versenyző is jelen lesz. 
 
- Éltető Daniella, Birics Tamás és Kálucz Martin is ringbe lép a gálán, de mellettük a lengyel válogatott Malinowski Team (Pavel Malinowski mester tanítványai) alakulatának több tagja is összecsap a magyar sportolókkal – mondta el Laub János mester, a gála főszervezője. – A küzdelmek a lengyel-magyar barátság jegyében zajlanak, a két ország harcosai rendszeresen találkoznak különböző profi versenyeken és ha nem egymás ellen küzdenek, mindig szurkolnak egymásnak – tette hozzá.
 
 
 
A hétszeres világbajnok Éltető Daniella és Kálucz Martin várhatóan román ellenfeleket kapnak, Birics Tamásra (Re-Gym) pedig egy lengyel harcos feni a fogát. A mérkőzések háromszor három percben zajlanak, a közönség tíz párharcot szurkolhat végig a WFMC (World Fight Sport & Martial Arts Council) által is támogatott nem mindennapi profi nemzetközi gálán, amin a világszervezetek vezető tisztségviselői (Gilles Richard elnök – Shindokai-kan Karate International, Isa Akkus elnök – WMFC) a helyszínen tekintenek meg.