Örömúszás és egyéni rekordok

Örömúszás és egyéni rekordok Remek hangulatban és megannyi élménnyel zárult a 24 órás úszógála a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben, ahol egyéni rekordok is születtek.

 

 

Noha az idén nem dőlt meg a tavalyi 1642 km-es rekord, egyéni csúcsokat azonban állítottak az örömúszók a 2015-ös gálán. Ebben az évben a Bátori Sárkány Úszóegyesület is csatlakozott ahhoz a nemes kezdeményezéshez, amellyel a Bátor Tábor beteg gyermekein segíthetnek. Az alapítvány a daganatos és krónikus betegségben szenvedőknek szervez ingyenes élményterápiás táborokat évről évre. Az úszóegyesület 240 ezer forint összegyűjtését tervezte, s legnagyobb örömükre ezt az összeget már is túlteljesítették az év végéig tartó adományozással a vizes sport kedvelői. 

 

Örömúszás és egyéni rekordok

A  támogatók mellett a nyírbátori úszók sem tétlenkedtek. Az egész napos úszás eredménye 1 339 800 méter lett. Ugyan nem döntötték meg a tavalyi rekordjukat, ugyanakkor egyéni csúcsokat állítottak  fel a korcsoportok, női és férfi kategóriákban egyaránt.  A legtöbbet  Dr. Rentka László úszott, a Bátor Tábor egyik képviselője. A remek úszó szinte minden évben regisztrál és különböző egyéni csúcsokat ér el, ebben az esztendőben 59 700 métert teljesített. A rendezvény fővédnöke Kis Gergő is a maga korcsoportjában természetesen a legtöbbet 12 000 m tett meg. A legfiatalabb kisfiú (6 éves), Lakics Szilárd: 2450 m, a legfiatalabb kislány pedig Nagy Vanda (szintén 6 éves), 1400 m-t úszott. Külön díjazták még a legidősebb női és férfi úszót is. 
(Az egyéni eredményekről bővebben: www.batorisarkanyok.hu oldalon találhatók információk.)
 
„Az idén legfontosabb célunk az örömúszás és a Bátor Tábor támogatása volt. Jövőre immáron ötödik alkalommal rendezzük meg a már hagyományosnak számító 24 órás úszógálát. Arra gondoltunk, több km-t vállalunk, de most még nem árulom el, hogy pontosan mekkora táv lesz ez, maradjon addig is meglepetés - mondta Baracsi Lajosné, az egyesület elnöke. - Ismét remek hangulatú gálát zártunk, ahol újra meggyőződhettünk arról, hogy a felnőttek és a gyermekek életében is milyen fontos helyen szerepel az úszás. Kitűnő lehetőség ez arra, hogy mindenki megtanulja a fegyelmet és a kitartást. S meggyőződjön arról, hogy a kitűzött célokat maga is elérheti. Boldog vagyok, hogy a városnak ilyen gyönyörű wellness- és gyógyfürdője van, olyan tan- és rövidpályás medencével, ahol ilyen kiváló  hangulatú versenyeket, rendezvényeket szervezhetünk – tette hozzá az elnök.
 
Jövőre is várunk mindenkit, hogy együtt, közös erővel teljesítsük az újabb, álomnak tűnő célt!
 
Fotó:Vona Éva