Tiszalök város közcélú épületének komplex energetikai fejlesztése

Tiszalök Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által  meghirdetett Önkormányzatok által vezérelt a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok keretében elnevezésű pályázati konstrukcióban 166,19 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.
 

 

 

A pályázati felhívásra az Tiszalök Város Önkormányzata 2017.06.10-én nyújtotta be támogatási igényét. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.2-15-SB1-2016-00002. A fejlesztés célja a Polgármesteri Hivatal, az Egészségügyi Központ, az Egyesített Szociális Intézmény, a Városi Könyvtár, a Művelődési Ház, a Kerekerdő Óvoda felújítása. A megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően az épületek energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése, megújuló energiahordozókkal való ellátása válhat valóra. Tiszalök Város Önkormányzata a projektet 166,19 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jöhet létre.

A beruházásnak köszönhetően a hat épületeken összesen 94 kW-os napelemes rendszer kerül telepítésre, valamint a Polgármester Hivatal és az Egészségügyi Központ épületének fűtéséről egy-egy 60 kW-os hőszivattyú gondoskodhat a jövőben, melynek köszönhetően az épületek közüzemi számlái is jelentősen csökkenhetnek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.