IT|Tudomány

Magyar Tudomány Ünnepe a Jósa András Múzeumban

A Jósa András Múzeum szeretettel meghívja Önt és barátait a november 14. 17 órakor kezdődő - Magyar Tudomány Ünnepe múzeumi estjére.

Olcsó 3D nyomtatás és okosautó dömping az idei CES-en

Minden eddiginél grandiózusabb volt a legfrissebb digitális trendeket bemutató, évindító tech szupershow, a Nemzetközi CES. Rekordméretű, kétmillió négyzetméternyi területen 3200 kiállító mutatott be összesen 20.000 technológiai újdonságot. A Las Vegas-i elektronikai csúcsrendezvény sztárjai idén többek között a hajlított kijelzők, az autókba szerelt okostechnológia, a viselhető okoseszközök és a 3D nyomtatók voltak. 

Meteorológus csoport alakult Nyíregyházán

Május 8-án a Nyíregyházi Főiskolán megalakult a Magyar Meteorológiai Társaság Nyíregyházi Csoportja. Debrecen, Pécs, Szeged és Szombathely után Nyíregyháza az ötödik város, ahol helyi csoport fogja össze a meteorológia iránt érdeklődőket. 

Megalakul a Magyar Meteorológiai Társaság Nyíregyházi Csoportja

 

Május 8-án, kedden megalakul a Magyar Meteorológiai Társaság Nyíregyházi Csoportja. A rendezvényen előadást tart dr. Dunkel Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Magyar Meteorológiai Társaság elnöke.

HANGSZÓKÉP-tudományos és művészeti programsorozat

nyf 2011. november 11-én kezdődik a Nyíregyházi Főiskola Bölcsészettudományi és Művészeti Karának HANGSZÓKÉP című tudományos és művészeti programsorozata, mely része a Magyar Tudomány Ünnepére szervezett főiskolai rendezvényeknek is.

Az országban elsőként

jósaAz országban elsőként az Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. vezeti be a legmodernebb, automatizált, betegre szóló gyógyszerelési rendszert tagkórházában a Jósa András Oktatókórházban.

Nemzetközi biomassza kutatási program találkozó a Nyíregyházi Főiskolán

Nyíregyházi FőiskolaA Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Karán 2011. október 10-14 között megrendezendő, a biomassza-hasznosítást elősegítő szakmai találkozón közel 30 külföldi (dán, ír, bolgár) vendég vesz részt.

Kutatók Éjszakája a Nyíregyházi Főiskolán 2011-ben is

Nyíregyházi FőiskolaSzeptember 23-án máskor nem látogatható különleges helyszínekkel, érdekes kísérletekkel, hihetetlen programokkal vár a legnagyobb tudományos ismeretterjesztő fesztivál! Találkozz a kutatókkal, próbáld ki eszközeiket, vizsgáld meg találmányaikat, ismerd meg munkájukat! Infravörös fényképezés, grafológia, robotlabor, egészségdiagnosztika…

NYF „VEKTOR”

Nyíregyházi FőiskolaVErsenyképes Kutatás, Technológia, Oktatás a Régiónkban címmel közel 700 millió összköltségű projekt indul a Nyíregyházi Főiskolán.
 

Kutató- és tudósjelöltek Nyíregyházán

Nyíregyházi Főiskola  A felsőoktatásban tanuló legtehetségesebb hallgatók találkoznak a Nyíregyházi Főiskolán 2011. április 27-29-e között. E három napon a hazai tudományos élet érdeklődésének középpontjába kerül az intézmény és Nyíregyháza városa a főiskolán lebonyolítandó XXX. Jubileumi Tudományos Diákköri Konferencia jóvoltából.

CATO rendszer a Jósa András Oktatókórházban

Jósa András KórházA Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt., és a Jósa András Oktatókórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit KFT. Nyíregyházán mutatta be az újonnan átadott CATO rendszert.

Feliratkozás RSS - IT|Tudomány csatornájára