Secondary menu


Kiemelt cikkek

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.

Karácsonyfagyűjtő akcióval indul a 2018. Nyíregyházán

A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. január 8. és január 20. között karácsonyfagyűjtő akciót szervez. Az akció két hete alatt minden egyes - Korányi F. u. 3., valamint Kerék u. 1. sz. alatti Hulladékudvarokba – beszállított karácsonyfáért sorsjegyet kapnak a résztvevők, amivel sorsoláson vesznek részt, és ajándékokat nyerhetnek.

Jaguár ikrek születtek 2017. végén a Nyíregyházi Állatparkban

Első látásra igazán meglepő, hogy a 103 napnyi vemhesség után világra jött jaguár testvérpár egyik tagja sárga, míg a másik fekete bundával született. A magyarázat azonban egyszerű; A jaguár, mely az Újvilág egyedüli nagymacskája, több színváltozatban létezik, a gyakoribb sárga szőrű, fekete foltos egyedek mellett, melanisztikus, azaz fekete példányok is előfordulnak. 

20 év, 400 ezer km Garai Zoltán nyomdokában

20 év, 400 ezer km Garai Zoltán nyomdokában A karácsonyi ünnepek előtt a kerékpáros évadzáró, értékelő rendezvényünkön, beszámoltunk a 2017- es év történéseiről. Számba vettük merre is gurultunk ebben az évben.


Galériák

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

Ballagás a nyíregyházi Benczúr Gyula Általános Iskolában

Ballagás a nyíregyházi Benczúr Gyula Általános Iskolában4 A Nyíregyházi Általános Iskolákban, így a Benczúr Gyula Általános Iskolában is lezérták a tanévet, elballagtak a diákok.

 

 

 

 

Benczúr Gyula Általános Iskola – 2009.junius 20 - a az évzáró napja. A diákok megkapták a bizonyítványokat. Kezdődik a várva várt VAKÁCIÓ. A nyolcadikos diákok elbúcsúztak az iskolájuktól, tanárainktól, és diáktársaiktól.

 

Ballagás a nyíregyházi Benczúr Gyula Általános Iskolában

 

Az ünnepélyes évzáró a Benczúr Gyula Általános Iskola udvarán, fennkölt ünnepi hangulatot varázsolt a környékre. Az elsős kisdiákok versei, az iskola furulyacsoportjának fellépése után, a 7. osztályosok, és az Igazgató Bácsi, Czomba György is elbúcsúzott a nyolcadikos diákoktól.

 

Ballagás a nyíregyházi Benczúr Gyula Általános Iskolában

 

A nyolcadikosok azzal az útravalóval léphettek életük újabb állomására, hogy ez a nap: „Valaminek a vége, és valaminek a kezdete.” Reményteli várakozásaikat továbbtanulásukat illetően már a középiskola elégíti ki.

 

Ballagás a nyíregyházi Benczúr Gyula Általános Iskolában

 

Ezt követően az Igazgató Bácsitól megkapták az iskola kiemelkedő tanulói, sportversenyzői könyvjutalmaikat, elismeréseket, és voltak olyan kisdiákok is, akik a kitűnő eredményeik miatt pénzjutalmat is kaphattak Suszter Csaba felajánlásával.

 

Ballagás a nyíregyházi Benczúr Gyula Általános Iskolában

 

A szombat délelőtti ünnepségen a ballagás színvonalát emelte a nyolcadikos osztályfőnökök által elengedett luficsokor, és a hetedik osztályosok virágszirom esővel köszöntek el a búcsúzó diákoktól.

Ballagás a nyíregyházi Benczúr Gyula Általános Iskolában  Ballagás a nyíregyházi Benczúr Gyula Általános Iskolában

 

 

Ballagás a nyíregyházi Benczúr Gyula Általános Iskolában

 

Aztán a bizonyítványosztás következett.

 

Ballagás a nyíregyházi Benczúr Gyula Általános Iskolában  Ballagás a nyíregyházi Benczúr Gyula Általános Iskolában

 

Sok kisdiák örömmel vette át egész éves teljesítményének elismerését tanáraiktól, és vidáman vág neki a jól megérdemelt VAKÁCIÓNAK.

 

 

OM

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut