1. Critical Mass Vásárosnaményban

1. Critical Mass Vásárosnaményban 2009. szeptember 22-én, az Autómentes napon kerül megrendezésre a Kárpátokért Egyesület kezdeményezésére Vásárosnaményban az 1. Critical Mass, ahol minden kerékpárosnak ott a helye!

Két keréken a városban 

 

 

A Critical Mass egy világméretű megmozdulás, melynek során a kerékpározás népszerűsítéséért, a szmog csökkentéséért, a várost érintő forgalmi terhelés visszaszorításáért tekernek végig egy szakaszon a kerékpárosok.

 

1. Critical Mass Vásárosnaményban

Az első Critical Mass az 1970-es években került megrendezésre Stockholmban, azóta pedig már alkalmanként több tízezer ember, tehát valóban kritikus tömeg vonul fel, majd emeli feje fölé kerékpárját.

 


A Critical Mass gyülekezőjének időpontja: 1130

A gyülekező helyszíne: Vásárosnamény, Esze Tamás Művelődési Központ

 

 

1. Critical Mass VásárosnaménybanInnen indul a biciklis felvonulás, amelyet az új vitkai kerékpárút avatásának apropóján szervez az Önkormányzat az Autómentes napon és amelyet mi ezzel a rendezvénnyel kritikus tömeggé alakítjuk.

Fontos tudni, hogy ez a demonstráció nem az autóvezetők ellen szerveződik, hanem az élhető városért, amihez épp az ő együttműködésükre van leginkább szükség. Ezért kérünk minden résztvevőt a KRESZ szabályainak betartására, és a békés felvonulásra. Célunk, hogy minél többen felismerjék, hogy ha az autózás helyett ezt a közlekedési eszközt választják, akkor nemcsak saját egészségükért, hanem környezetük megóvásáért is nagy lépést tettek.

 

 

 

1. Critical Mass VásárosnaménybanMinden kerékpárost szeretettel várunk tehát az 1. Vásárosnaményi Critical Mass-ra! Gyere el te is, ne hagyd ki ezt a lehetőséget, mutassuk meg, hogy a biciklisek már Vásárosnaményban is „kritikus tömeget” képviselnek!

 

 

 

Inántsy Pap Sándor
Kárpátokért Egyesület
elnök
Tel.: 20/9749-205