Uniós támogatásból újítják fel a nyírmadai iskolát

Uniós támogatásból újítják fel a nyírmadai iskolát Uniós támogatásból újítják fel a nyírmadai iskolát Az Új Magyarország Terv keretében közel félmilliárdos beruházás keretében újítják fel a nyírmadai Patay István Általános Iskolát. A 467.822.636- forintos összköltségű projektet az Európai Unió 444.431.504- forinttal támogatja. Így a most kezdődő felújítás költségeinek 95 százalékát állja az Unió.

 

A beruházás nyomán megoldódnak az iskola integrált nevelési-oktatási tevékenységét akadályozó problémák, a közel hatszáz tanuló korszerű épületben, korszerű eszközökkel sajátíthatja el az általános iskolai tananyagot, készülhet fel szakmai-, középfokú tanulmányaira.

 

A Patay István Általános Iskola három épületének öt szárnya teljes felújításon esik át. Ennek keretében megtörténik a külső-belső nyílászárók cseréje, a külső utólagos hőszigetelés, a tetőszerkezetek megerősítése és hőszigetelése, a padlószerkezet korszerűsítése, a tetőcsere, a kéménytestek elbontása, a bádogos szerkezetek cseréje, a teljes elektromos és épületgépészeti rekonstrukció, a mosdók kialakítása, a belső festés, a belső fal és padlóburkolat cseréje, a fűtés korszerűsítése. A „D” épületben kazánok védelme és korszerűbb hasznosítása. Megvalósul a kerítés és udvar rekonstrukciója is.

 

A projekt keretében az épületek teljesen akadálymentessé válnak. Elkészül az akadálymentes parkoló, az akadálymentes bejárat. A belső átalakítások lehetővé teszik az akadálymentes belső közlekedést. Az iskola a cél érdekében felvonót is kap, továbbá információs asztal, indukciós hurok, mozgáskorlátozott mosdók szolgálják a fogyatékkal élőket. Az épületek berendezése, felszerelése is kicserélődik. Új bútorokkal, taneszközökkel, audiovizuális eszközökkel, tornaszerekkel, kosárpalánkkal, udvari játékokkal, fejlesztő eszközökkel gazdagodik az iskola.

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.