Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny

XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny Idén tizenkettedik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán a Nemzetközi Terem-Cross Versenyt a Buszacsában. A szervezők sajtótájékoztatón mutatták be a november 21-én 16 órától és 22-én 15 órától kezdődő rendezvény sajátosságait.

 

 

 

 

Tavaly négy nyíregyházi versenyző nevezett amatőr kategóriában, idén már 8 versenyzőnek drukkolhatnak a helyiek. A mezőny egyébként horvát, magyar és szlovák versenyzőkből áll. Nemzetközi kategóriában 16-an, amatőr kategóriában 17-en, szupermoto kategóriában pedig 32-en jelentkeztek, a 80 köbcentiméteresek közül viszont nem nevezett senki.

 

A Nemzetközi Sunshine Terem-Cross verseny képekben... 

XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny

 

A szervezők szomorúan közölték, hogy sokak kedvencét, az Ólommentes futóversenyt ki kellett hagyni a szombati programból, mert tavaly többen ittasan vettek részt rajta. Továbbra is lesznek jópofa betétprogramok a futamok között, többek között az ESTELLA Hastánc Stúdió és az Y2K Tánccirkusz műsora.

 

XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny  XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny

 

A rendezvényt idén is kiállítók színesítik, a csarnokban szakmagazinok és sporttuházati boltok is standot állítanak. Újdonság, hogy plusz lámpákat és kivetítőt is felszerenek a hétvégén.

 

A pálya ez évben sem változott:

 

Hossza:    420,0 méter
Minimális szélessége: 4,0 méter
Legnagyobb szintkülönbsége: 3,5 méter
Talaja: fa
Akadályok:mesterséges ugratók, fordítók, hajtűkanyarok

 

A verseny továbbra is pénzdíjas. A két nap összesítése után mindkét versenynapon a verseny 1-3. helyezettje tárgyi tiszteletdíjat kap. A pénzdíjat a versenynapok után és a két versenynap eredményeinek összesített eredményeire is fizetnek a szervezők.

 

XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny

 

Az árakat sem emelték olyn mértékben, mint ahogyan azt a gazdasági válság miatt az emberek gondolnák. A szervezők szeretnék, ha ez egy családi esemény maradna, és egy átlag magyar család pénztárcájához igazították a belépőjegyek árát.

 

XII. Nemzetközi SUNSHINE Terem-Cross Verseny

 

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut