Nemzetközi képzés volt Liverpoolban

 Az angliai Ifjúsági Nemzeti Ügynökség által szervezett képzésen vett részt a múlt héten Liverpoolban Páll Fatime, a Mustárház nemzetközi koordinátora. A képzés célja a Fiatalok Lendületben Program népszerűsítése és az ifjúsági csereprogramok megvalósításához szükséges ismeretek megszerzése volt.

Nemzetközi képzés volt Liverpoolban
A liverpooli csapat egy része
 
A képzésen a résztvevők elsajátíthatták a kultúrák közötti párbeszéd sajátosságait, illetve a nem-formális tanulási módszereket. Az ismeretek átadását litván, norvég és angol trénerek garantálták. A tréninget nyolc ország (Olaszország, Törökország, Norvégia, Németország, Egyesült Királyság, Belgium, Románia és Magyarország) 21 résztvevője élvezhette.
 

Attilio Olaszországból és Fatime Magyarországról Liverpool kínai negyedében
 
A képzés azért volt hasznos a nyíregyháziak számára, mert 2010. július 20. és 28. között egy művészeti tábort rendeznek a Mustárházban lengyel és magyar fiatalok részvételével. A táborban a fiatalok a nem-formális tanulási módszerek segítségével kutatják majd a lengyel-magyar barátság gyökereit. A tábor ideje alatt a résztvevők különböző művészeti alkotásokat hoznak létre, ezzel is mutatván, hogy a különböző művészeti ágazatok ereje nem ismer határokat.
 
Páll Fatime