Forgalmirend változás Nyíregyházán augusztus 2.-23. között

Forgalmirend változás Nyíregyházán augusztus 2.-23. között Az ÉAOP 5.1.1/B-2009-0001 azonosítószámú „A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán” című projektre a Nyíregyháza Megyei jogú Város Önkormányzata több mint 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert pályázaton, ennek a programnak a keretében történik meg az Egyház utca átépítése 2x2 sávossá.

A munkálatok megkezdése előtt augusztus 27-től a kivitelező Kevíz 21 zRt. elvégzi az Egyház-Síp úti összekötő útnál, illetve a Mártírok terénél lévő parkolónál a régi szegély bontását, és új kiemelt szegélyt épít burkolat szélesítéssel.
 
 
Az útépítéshez kapcsolódóan a Nyírtávhő vezetékek aknái felújításra kerülnek, így a augusztus 02-től 23-ig forgalomkorlátozásra lehet számítani a Bethlen G. út Egyház út és a Bessenyei tér közötti szakaszán. Továbbá ebben az időpontban kell forgalmirend változásra számítani a Vay Ádám krt. - Kossuth u. – Rákóczi u. – Egyház u. – Síp utca kereszteződésénél:
  •        A Síp utca egy részét a Kelet Áruház előtti szakaszon lezárják a forgalom elől.
  •        A Kelet Áruház előtt lévő autóbusz megálló áthelyezésre kerül az Egyház utca oldalába.
  •        A Kossuth utca felől érkezők egyenes irányba a Síp utcára nem tudnak tovább haladni, csak az Egyház útra tudnak behajtani.
  •        A Rákóczi út felől jobbra a Síp utcára nem lehet bekanyarodni, csak az Egyház utcára.
  •        Az Egyház utcáról jobbra lehet kanyarodni a Vay Á. krt irányába, egyenesen a Kossuth utca fele, illetve balra a Rákóczi útra.
  •        Az Egyház utcára átvezetett forgalom a Mártírok terénél lévő összekötőnél visszaterelésre kerül a Síp utcára.
  •        A Kelet Áruház parkolója továbbra is használható árufeltöltésre és parkolásra.
 
 
Megköszönve a lakosság és az autósok türelmét,
kérjük a közúti táblák figyelembe vételét!