Forgalmi rend korlátozás Nyíregyházán

Forgalmi rend korlátozás Nyíregyházán Az ÉAOP 5.1.1/B-2009-0001 azonosítószámú „A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán” című projektre a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert pályázaton.

Az ÉAOP 5.1.1/B-2009-0001 azonosítószámú „A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán” című projektre a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert pályázaton. A fejlesztések során felújításra került a Házasságkötő-terem és folyamatban van a Nyírvíz Palota homlokzat rekonstrukciója, megépült az Ügyfélszolgálati Centrum, fasorrendezést hajtottunk végre az Árok, Búza és Szent István utcákon. A belvárosi utak rehabilitációjához az Egyház - Síp utca és Kálvin tér - Bercsényi utca szabályozása, a Széchenyi utca – Szarvas utca – Iskola utca kereszteződésének jelzőlámpás csomóponttá történő átépítése, valamint a Kiskörút folytatása és a Szent István utca átépítése tartozik.

 

Az Egyház utca – Síp utca átépítése jelenti az Egyház utca 2x2 sávossá történő kialakítását, mely során járda és szegélyépítés is a kivitelező feladta, illetve autóbuszöböl építése, valamint a Kálvin tér és Bercsényi utca érintett szakaszain ívkorrekció. A hozzátartozó közműmunkákkal együtt feladata a Kevíz 21 Zrt.-nek az Egyház utca és a Bethlen Gábor utca kereszteződés átalakítása jelzőlámpás csomóponttá.

 

A fenti munkálatok már ez év nyarán megkezdődtek a Kelet Áruház előtt, várható befejezése, illetve forgalomba helyezése 2011. május vége.
Az építés ideje alatt forgalomkorlátozásra és útszűkületre kell számítani a közlekedőknek 2010. október 08-tól az alábbi helyszíneken:

  •  Bercsényi utcán az 1. Posta épületének oldalában egészen a TIT Székházig egy sávban lesz lehetséges a közlekedés – a parkoló és a parkoló felőli sáv kerül lezárásra,
  •  továbbá a munkálatok előrehaladtával a Kálvin tér Egyház utca és Bercsényi utca összekötő szakaszát - a TIT székház előtti visszafordító egy sáv – teljes lezárásra kerül az ív korrekció kialakításának idejére,
  •  valamint az Egyház utca és Bethlen G. utca sarkán, illetve a Bethlen G. utca és Bercsényi utca sarkán lévő távközlési aknák átépítési munkákat végeznek az illetékesek.

 

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a belvárosban folyó útépítési munkák területén fokozott figyelmet fordítsanak a parkolásra, illetve a gyalogosokra!


Megköszönve a lakosság és az autósok türelmét,
kérjük a közúti táblák figyelembe vételét!

További információ:
Nyíregyházi Ipari Park Kft., mint Városfejlesztési Társaság
Információs vonal: 42/508-660
e-mail: mailbox@loginpark.hu