Lekli Dóra lett Nyíregyháza diákpolgármestere

nyíregyházaNyíregyháza középiskoláinak küldöttségei szakmai megfigyelők jelenlétében választották meg Nyíregyháza diákpolgármesterét 2011. március 28-án.

A címért négy tanuló  versengett, közülük - demokratikus választást követően - Lekli Dóra, a Nyíregyházi Főiskola – Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója töltheti be a tisztséget az elkövetkező egy év során.

A jelöltek a választók jelenlétében oldottak meg olyan feladatokat, ahol ízelítőt adhattak diák-polgármesteri terveikről, bizonyíthatták rátermettségüket, elkötelezettségüket a feladat iránt. A megválasztott diákpolgármestert Halkóné Dr. Rudolf Éva, Nyíregyháza alpolgármestere avatta be tisztségébe. Dóra már ezen a héten elfoglalja posztját, átveszi a Mustárházban található diák-polgármesteri iroda kulcsait, és elmélyül feladataiban. Tevékenységi körébe tartozik a városbéli fiatalok érdekképviselete, ötleteik felkarolása, valamint a nyíregyházi diákok képviselete városi, országos és nemzetközi fórumokon.

Izgalmas év elé néz tehát Lekli Dóra, Nyíregyháza új diákpolgármestere. A választás során már ízelítőt adott terveiből, javaslataiból, melyek az elkövetkezendő hónapokban várnak megvalósításra.