Rózsakert Szabadtéri Színpad Nyíregyházán

Rózsakert2011-ben ismét kulturális programsorozatnak ad otthont a Nyíregyháza belvárosában található  Benczúr téri szabadtéri színpad. A Polgármesteri Hivatal és a szervezők rendezésében 12 héten keresztül, hétvégente egy-egy produkció várja a színvonalas nyáresti kikapcsolódásra vágyó közönséget.

A Rózsakert programkínálata országos viszonylatban is egyedülálló, hiszen a legtöbb előadó a magyar zenei-, és kulturális-élet díjazottja, s ezen felül egyes előadások kizárólag a Rózsakert színpadán kerülnek bemutatásra 2011-ben. Újjáéled a Rózsakert kerthelyiség része is, ami a régi időket idéző hangulattal, ötletes és a helyhez illő kínálattal, csodálatos környezetben várja vendégeit a hét majd minden napján.

A Rózsakert Szabadtéri programsorozat Nyíregyháza kulturális életének hagyományaira építve kíván értéket teremteni, sokszínűségével és széles korosztálynak érdekes előadásaival. Érdemes a Benczúr téri színpadot és kerthelyiséget egységes komplexumként tekinteni, hiszen a hely varázsa jelen van minden szegletben és minden pillanatban, legyen szó nagykoncertről vagy egy szerda esti borozgatásról a terasz-kerthelyiségben. A nyugodt és természetes környezet magával ragadó, egyedül állóan romantikus közeget teremt, ahol fiatal és idős, gyermek és szülő egyaránt otthonosan érezheti magát. Talán nem túlzás azt gondolni a Rózsakertről, hogy programkínálatával és hangulatával olyan kultuszhellyé válhat, mint volt egykoron, és a nyíregyháziak egyik kedvenc nyári időtöltése lehet.

A Rózsakert filozófiája

Kompromisszumok nélkül igényes kulturális programok, természetes és színvonalas megvalósítás egy csipetnyi retró életérzéssel fűszerezve. Akár így is összefoglalható a Rózsakert filozófiája, mégis sokkal komplexebb gondolatok jellemzik a szervezés és megvalósítás részleteit. A projekt sikerének záloga lehet, hogy a város és a térség kultúra fogyasztási szokásait szem előtt tartva, az országos programkínálatot ismerve, a lehető legszélesebb érdeklődési kört lefedje a 2011. június 4.-én induló előadássorozat. A szervezés alappillére a rendezvény-szakmai és biztonsági követelmények maximális betartása és megvalósítása, melyre a szervezők sokéves tapasztalata és a szervezési folyamatok összehangolása a garancia. Látványos színpadi látkép és professzionális hangzás várja az előadások résztvevőit.
 
 
Színpadi programok

A Rózsakert programsorozat 12 héten átívelően valósul meg 2011 nyarán. Június 4.-én indul útjára a zenei-, tánc-, gyermek-, és show műsorokat magába foglaló nagy ívű színpadi programáradat. A programok összeállítása során a műfaji sokszínűség mellett szempont volt, hogy olyan produkciók látogassanak el Nyíregyházára, amelyek akár hosszú évek óta nem léptek színpadra a városban, így nem pusztán színvonalas, de hiánypótló is a Rózsakert line-up-ja.  A műsorkínálat megalkotásakor fontos szempont volt, hogy a legszínvonalasabb nyíregyházi produkciók is feltétlenül szerepeljenek a programok között, hiszen az országos szinten is méltán népszerű együttesek a város büszkeségei. Ezen gondolat jegyében kerül majd sor például a Nyírség Táncegyüttes ünnepi, és egyben az egész szabadtéri programsorozatot lezáró előadására augusztus 20.-án.

Mindenkihez és mindenkinek szól a Rózsakert Szabadtéri Színpad programja, ezért nehéz lenne kiemelni bármely előadást. A teljes programsorozat a teljesség igényével:

Június 4. Quimby     Teátrum koncert

Június 11. Budapest Bár     Koncert

Június 17. Cakó Ferenc és Vásáry André   Ének és homok animáció

Június 25. Back II Black, Gallusz Nikolettel  Koncert

Július 2. Magyar Állami Népi Együttes   Naplegenda táncelőadás

Július 9. Herczku Ágnes Nikola Parov Quartett Koncert

Július 16. 4 for Dance és a Strokes   Tánc show

Július 25. Zséda      Koncert

Július 30. Szalóki Ági     Gingalló gyermekműsor & Karády est

Aug. 6.  Boldi és a Keresztapák   Koncert, vendég Falusi Mariann

Aug. 12. Holdviola     Koncert tánckarral

Aug. 20. Nyírség Táncegyüttes    Táncelőadás
 

Szórakozás  és egyéb programok

Ahhoz, hogy a Rózsakert terasz is megtalálja a helyét, a nyíregyháziak életében több kell, mint heti egyszeri alakalommal megrendezett nagyszínpadi produkciók sorozata.  Heti 6 napon, keddtől vasárnapig várja vendégeit a Rózsakert Terasz, ahol egyszerű, mégis népszerű ital és ételkínálat, valamint halk zene és eseti jelleggel megrendezett pódium program teszi teljessé a nyári „kiülős” szórakozás élményét. A folyamatos akciókkal és kreatív ötletekkel megvalósított kerthelyiség valódi alternatívát jelent majd a kulturált szórakozásra vágyó közönségnek, s bátran ajánlható családok, idősek és fiatalok figyelmébe egyaránt. A kerthelyiség pódium-programja egyelőre meglepetés, annyi mindenesetre tudható, hogy a színvonal megtartása itt is alapkövetelmény.

Jegyvásárlás  és információk

Az egyes produkciókra történő jegyvásárlás több helyszínen és formában is történhet. A szervezők szándéka szerint országosan elérhetőek lesznek a jegyek, a Ticket Express (www.tex.hu) jegyértékesítői hálózaton keresztül, illetve a Rózsakert Teraszon a Benczúr utcában is megválthatja jegyét a nagyérdemű. A kultúra rajongói számára bérletes konstrukciók is kialakításra kerülnek. Önálló weboldal (www.rozsakertszinpad.eu) tájékoztatja majd a közönséget a legfrissebb eseményekről, hírekről és újdonságokról, valamint számos egyéb fórum és információ forrás hirdeti majd a 2011-es esztendő egyik legszerethetőbb programsorozatát és kerthelyiségét, a Rózsakertet.

További információk a Rózsakert Szabadtéri Színpaddal kapcsolatban:

Tel:  +36 70 949 41 41

Email:  info@rozsakertszinpad.eu

Web:  www.rozsakertszinpad.eu