Úszó alkalmatlanságok tréfás vetélkedője és tóparti bogrács-party Sóstón

sóstóHa nyár, akkor Sóstó! Már annál is inkább, mivel az idei szezon egyik igen látványos, - hacsak nem a leglátványosabb – eseménye kerül megrendezésre július 23-án a sóstói csónakázótavon a Sóstó- Gyógyfürdők Zrt. és a Váci Mihály Kulturális, Művelődési és Gyermekcentrum szervezésében.

 

Építsetek bármilyen úszó és lehetőleg irányítható valamit, olyan alkatrészekből, melyeket eredetileg nem vízre, vagy vízi közlekedésre szántak. De az ördög a részletekben rejlik. Nem elég megépíteni, hanem jelen szerkezetünkkel nem ártana a víz tetején is fennmaradni, hisz ott zajlik a VERSENY! A lényeg, hogy ne hasonlítson csónakra, kenura, egyéb vízi járműre – ÉS NE SÜLLYEDJEN EL!. A lehetőségek tárháza végtelen, csak a fantázia szab határt az elkészülő műveknek, illetve a felhajtóerő. Indulhat a precíz tervezés, a műhelymunka. Fa, fém, műanyag, hungarocell, vászon, bármit felhasználhattok, amiről úgy gondoljátok, hogy segít a vízen maradásban!

A fergeteges hangulat garantált, a legújabb kor titánjai itt megmutathatják, milyen rátermettek, mekkora küzdők. A feladat roppant egyszerű: a csapatok elindulnak, két ellenőrzőpont érintésével már eveznek is vissza. A legjobb és leggyorsabb értékes nyereménnyel térhet haza, vagy érhet révbe…

És ha már fogytán az energia, akkor a parton versenyző és szemlélődő egyaránt visszanyerheti azt, hiszen a városi és a sóstói szállásadók, éttermek csapatai mérik össze tudásukat az üstök mögött. Ízletes „disznóságok” készülnek majd, és itt is a fantáziáé lesz a főszerep. Ismerve a helyi kreativitást, bizonyára tele pocakkal eshetünk majd neki a délutáni koncertnek, melyet a Szivtiprollnak köszönhetünk majd. 
 

sóstó

Úszóalkalmatlanságok tréfás vetélkedője és Tó parti – Bogrács party főzőverseny

részletes programja 

Kezdés: 09:00-kor

Helyszín: Sóstói csónakázó tó, és sétány a Krúdy terasz oldalában

09:00 – 09:45 Csapatok érkezése, előkészület a versenyre, főzésre, nevezések leadása

09:45 – 10:00 Regisztráció, kóstoló jegy árusítás kezdése

10:00 – 13:00 Versenyszámok - úszó alkalmatlanságok indítása, selejtező és Tó parti bogrács party

Selejtező szüneteiben modellező repülőgép bemutató

13:00 – 13:15 Eredményhirdetés

13:15 – 14:00 Főzőverseny eredményhirdetése, közös ebéd

Helyszín: Krúdy terasz előtti rész, a színpadon

13:00-14:00 Gombóc együttes

14:00 – 16:00 Szivtiproll együttes

Zárás: 16:00-17:00 körül

Várunk mindenkit nagy-nagy szeretettel július 23.-án, szombaton 10.00 órától a sóstói csónakázótavon!