Milyen legyen a szökőkút? Döntsenek a nyíregyháziak!

A Kossuth téri szökőkút az elmúlt években megosztotta a városlakókat. Számtalan lakossági fórumon fogadó órán jelezték újra és újra a nyíregyháziak, hogy nem szeretik a szökőkutat, és azt szeretnék, hogy valami más kerüljön a helyére. 

 

 
Természetesen akadt olyan is, akinek eleve tetszett a meglévő köztéri alkotás, vagy időközben megbarátkozott a látványával.
 
A konkrét lakossági igényre a városvezetés már régen keresi a megoldást. Olyan lehetőségben kellett gondolkodni, amely a már meglévő adottságokra épül és azok megtartása mellett kivitelezhető, a végeredmény pedig tetszetős, és elfogadható a városlakók számára. Mind ezek mellett, az anyagi források szűkösségét és a pályázat adta lehetőségeket is figyelembe kellett venni.
 
Milyen legyen a szökőkút? Döntsenek a nyíregyháziak!
 
A belvárosi terek fejlesztéséhez kapcsolódó (IVS) pályázati források racionalizálásával és az egyes pályázati elemek átdolgozásával sikerült a már korábban elnyert EU-s támogatásból több mint 20 millió forintot átcsoportosítani a szökőkút építésre. Azonban még mielőtt bármilyen konkrét lépés történne a szökőkút kapcsán, a városvezetés szeretné megismerni és kikérni a városlakók véleményét, milyen szökőkutat szeretnének a Kossuth térre.
 
A szavazásra bocsátott látványtervek természetesen már azokat az irányokat tartalmazzák, amelyek figyelembe vették a közelmúltban tartott lakossági fórumon megismert, valamint a korábban a lakosság részéről elhangzott igényeket.
 
A szavazás módja
 
Május 25-től június 1-ig egy a látványterveket bemutató nagyméretű tablót helyezünk el a városháza földszintjén, a mellé kihelyezett szavazóládába bárki leadhatja voksát az általa választott látványtervre.
 
Ugyancsak június 1-ig várjuk a szavazatokat postai úton a május 25-ei Nyíregyházi Naplóban megjelent szavazócédula segítségével, amit annak kitöltése után levélben juttathatnak el a szerkesztőségbe. (Nyíregyházi Napló Szerkesztősége, 4400 Nyíregyháza Szabadság tér 9.), Kérjük, hogy a borítékra írják rá SZÖKŐKÚT!
 
A www.nyiregyhaza.hu portálon június 1. éjfélig adhatják le szavazatukat a főoldalon elhelyezett kérdőív segítségével az internetet előnyben részesítők.
 
1. terv
 
 
 
2. terv
 
 
 
 
3. terv