Rock & roll legendák csúcstalálkozója a Hegyalján

Vérbeli rock- és party-paradicsom várja az idei Borsodi Hegyalja Fesztivál látogatóit: júniusban Tokajban állomásozik az egykori Metallica-legenda Jason Newsted vadiúj zenekara, a nemzetközi electro és dubstep vonal legerőteljesebb fellépői mellett pedig a magyar rajongóknak is bemutatkozik a Sepultura ex-dobosának elektronikus zenei projektje. 

 

 
Az akciós Hegyalja-bérletek beszerzésére április 30-ig van már csak idő, de addig 16,900 forintért – a diákok csak 14,900 forintért – biztosíthatják helyüket az igazi fesztiválra.
 
Forró zenei ünneppel indul az idei nyár Tokajban: fülledt electro-bulikkal és acélkemény rock-koncertekkel zárul 2013-ban a vizsgaidőszak. A tavaszi fáradtságot lerázva, a brit Stanton Warriors hozza ismét formába a táncos lábakat: Mark Yardley és Dominic B breakbeatbe csomagolt dallamos groove-jai hallatán ugyanis egyetlen végtag sem maradhat mozdulatlan. A hegyaljás buli energiaszintje felől senkinek ne legyen kétsége, hiszen a srácok új számokkal, új remixekkel szerelkeztek fel, és Tokajban már biztosan kaphatunk némi ízelítőt a készülő új lemezről is. Őrült bulira készülhetnek a dubstep-fejek is, erről a bristoli Koan Sound gondoskodik majd. Will Weeks és Jim Bastow zenei fejlődése hosszú utat járt be, fiatal koruk ellenére azonban munkásságuk mára meghatározóvá vált a nemzetközi dubstep-szcénában. Aki lemaradt a tavaly februári budapesti buliról, vagy éppen ismételni szeretne: Tokajban a helye júniusban.
 
Metallica legenda júniusban a Hegy’en
 
A Tisza-partra is ellátogat vadonatúj zenekarával Jason Newsted, a Metallica legendás ex-basszusgitárosa. A tavaly decemberben alakult, nemes egyszerűséggel Newsted névre keresztelt banda januárban már meg is jelentette első, Metal című EP-jét, és a zenekar tavasszal is rengeteg időt tölt a stúdióban, hogy az első nagylemez dalait tökéletesítse. Jason Newsted régi és új rajongói a mostani formáció kapcsán egy dologban biztosak lehetnek: a gitárhúrok feszesebbek mint valaha.
 
 
 
Ha a metál- és electrorajongók úgy gondolják, hogy idén nyáron közösen is buliznának, mi volna számukra ideálisabb terep, mint Igor Cavalera, a Sepultura ex-dobosának elektronikus zenei kalandja, a Mixhell. Az Igor által csak a „rock-tronicának” nevezett műfajban a kőkemény rockzene és az electro alkot tökéletes party-elegyet, a Tokajba dj-szettel érkező brazil brigádnak egyébként Cavalera felesége, Laima Leyton is tagja.