Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus szobra hirdeti feladatunkat – Kisvárdára érkezett az együttérzés szobra Kisvárdán a Szent Péter és Pál Nagytemplom előtt helyezték el két napra a Hajléktalan Jézus szobrot november 20-án. Az együttérzés jelképévé vált alkotást ökumenikus imádsággal és gyertyagyújtással fogadták.

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle

Újból sikeres volt a Megyei Filmszemle Az immár hagyományosan a NYÍRI AFK Egyesület által minden páratlan évben megrendezésre kerülő megyei (amatőr és független) filmes szemle idén újból sok sikert hozott.

Novemberi programok a nyíregyházi könyvtárban

A Móricz Megyei és Városi Könyvtár 2017. novemberében is számos érdekes probrammal várja a kultúra iránt érdeklődőket.

Őszi madárderűs napok a nyíregyházi Szelkó-tónál

Az E-misszió Egyesület 2017. november 9-12. között ismét őszi madárgyűrűző napokat szervez a nyíregyházi Szelkó-tó mellé, ahová szívesen hívja a természet és madarak nyugodt kikapcsolódásra vágyó barátait A természetvédelmi program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a szombati (november 11.) családi napon.

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át

Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át 2017 november 10-én 16:30 perctől nyílik meg Kazai Béla "Tiszatelek a folyóparti gyöngyszem - bringával és fényképezőgéppel árkon bokron át" című fotókiállítása, a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

Chili Paprikaevő Verseny Nyíregyházán!

Szereted, ha a paprika nagyon csíp? Szereted a kihívásokat? Ezt a péntek esti programot Neked találták ki! Gyere és versenyezz! Szólj chili-fan ismerőseidnek is!

 


Galériák

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Gyöngyhajú lány című Omega musical a Szabadtéri Színpadon

 2017. július 1-jén az ExperiDance Gyöngyhajú lány című Omega musicallel folytatódott a Szabadtéri Színpad programsorozata.

A Főfőnök

A Főfőnök Lars von Trier A FŐFŐNÖK című komédiáját, Kovács Krisztina adaptációja nyomán Koltai M. Gábor rendezésében mutatták be 2017. április 1-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Nagyszabású projektek a Képmás zenekartól 2013-ban is

Képmás zenekar - Nagyszabású rendezvények 2013-ban is Képmás zenekar életében a 2013-as esztendőt két nagyszabású, rendhagyó projekt is fémjelzi. Ezek közül az egyik az Istenkeresés a magyar irodalomban címet viseli. Az irodalmi est premierét Tiszavasváriban, a Váci Mihály Gimnázium Humán Hetének egyik kiemelkedő mozzanataként tekinthette meg a Nagyérdemű.

 

 

- A színházak kamaratermeinek rejtélyes, varázslatos világába kalauzoljuk el azt, aki megtiszteli jelenlétével a szó szoros értelmében vett előadást. Ács Zoltán költő barátom az, aki ezúttal a reflektorfények középpontjában áll. Nekünk, zenészeknek egyfajta atmoszférateremtő szerepünk van, melyet hivatott elősegíteni a kamara felállás is. Ez számunkra is egy izgalmas kihívás, mivel sajátos színpadi jelenlétet igényel.

- Értesüléseim szerint az irodalmi esteken kívül egyéb meglepetések is vannak a tarsolyotokban erre az esztendőre.

- Tavasz végére várhatóan elkészül a várva-várt első nagylemezünk, mely mérföldkőnek számít a zenekar életében. Az album innovatív célzattal több felületen is hozzáférhető lesz. Ennek fényében szervezés alatt áll egy lemezbemutató koncert, melynek valószínűleg a csapat székhelye, Nyíregyháza ad otthont ősszel. És ha még nem lenne elég a jóból, minden generáció megtalálhatja a maga számára értékes „szeletet” az idei kínálatból, hiszen egy jubileumi koncertsorozat is megvalósításra vár, melynek célközönsége a legkisebb korosztály, apropója pedig, hogy kereken tíz éve dolgozom együtt barátommal, és állandó társammal, Kardos Györggyel. Az esszenciáját az adja ennek a turnénak, hogy olyan keresztény könnyűzenei gyermek és ifjúsági dalokat tűztünk a repertoárunkra, melyek a szívünkhöz nőttek, hiszen zenei pályafutásunk hajnalán, még a zenekar alapítását megelőzően képezték szerves részét munkásságunknak. Az új, modern hangszerelés révén érthetővé tettük őket a XXI. század fiatalsága számára is.

 

Célként azt tűztük ki, hogy azok az örökérvényű értékek, melyeket közvetítenek ezek a dalok, eljussanak kisebb kortársainkhoz is. Ezen kivételes alkalomból született a koncertsorozat címadó dala, - melynek impozáns szövegét Tamaskovics „Bobek” Róbert írta, a zeneszerzője pedig jómagam vagyok- a Csillagszámláló…

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut