Fesztiválrezsi-csökkentés a Hegy’en

Fesztiválrezsi-csökkentés a Hegy’enLassan elkezdődik a fesztiválszezon és ezzel együtt a tervezgetés is, hova, mikor, mennyiért érdemes menni. A Hegyalja Fesztivál szervezői kész tervvel álltak elő a többnapos bulizás költségeinek csökkentésére, a fesztiválrezsi-csökkentő csomag a fesztiválozás alapvető költségeit, azaz az utazást, a belépést, és a szórakozást is tartalmazza. 

Félárú vonatjegy, sör tavalyi áron, kedvezményes hétvégi bérlet, Beregszász, Dunaszerdahely, Szabadka, Székelyudvarhely és Kecskemét állandó lakóinak ingyenes belépés, és  még számos pénztárcabarát megoldás várja a Tokajba érkezőket június 25-30. között. De lássuk, mit is jelent pontosan, ha csökken a Hegy'-lakók „rezsije”. 

 

UTAZÁS FÉLÁRON MINDENKINEK

Az első örömhír már a fesztiválra induláskor feldobhatja a hangulatot, hiszen – az elmúlt évek hagyományaihoz hűen – idén is olcsóbban utazhatnak a hegyaljások Tokajba. A Hegyalja Fesztivál látogatói 50 százalékos kedvezménnyel vonatozhatnak, akkor is, ha diákok és akkor is, ha már nem. Ehhez félárú alkalmi menettérti jegyet kell váltani az induláskor, majd a helyszínen lepecsételtetni a jegyet.

 

ITALÁRAK MÉLYEN

A fesztiválozók kérték, a Hegyalja teljesítette: idén nem lesz fesztiválkártyás rendszer, így ismét készpénzért lehet vásárolni a rendezvény területén az árusoknál, a pultoknál. További örömhír a Hegy' rajongói számára, hogy az italárak a tavalyi szintre lenyomva maradnak, egy korsó hideg sört idén nyáron is 390 forintért kortyolhatnak a fesztiválozók.

 

SÁTOROZÁS ÁRNYÉKBAN INGYEN MÁR A FESZTIVÁL ELŐTT IS

Idén két kemping közül választhatnak a Hegy'-bérletek tulajdonosai, ráadásul mindkettőt ingyenesen vehetik igénybe. A megszokott helyen várja a fesztivállakókat a Hegyalja Kemping és a Motoros Kemping (Spori Sport Kemping). Mindamellett, hogy a Motoros Kemping felturbózva – kibővített alapterületen, árnyékos lugasokkal, hangulatos szegletekkel, várja a fesztiválozókat -, az idei év egyik fontos újdonsága - a „rezsicsökkentés” jegyében -, hogy a bérlettulajdonosok már június 24-től (hétfőtől) ingyenesen vehetik birtokba a sátorhelyeket.

Személyre szabott Hegy’ jegyek mindenkinek

 

Fesztiválrezsi-csökkentés a Hegy’en

 

VENDÉGVÁROSOK INGYEN

Talán a legnagyobb költségcsökkenésnek azok a szerencsések örülhetnek, akik állandó kecskeméti, dunaszerdahelyi, beregszászi, szabadkai, illetve székelyudvarhelyi lakcímmel rendelkeznek, hiszen a Hegy'-rajongók úgy döntöttek, hogy számukra egész héten ingyenes lesz a belépés a fesztivál területére.

 

MI FESZTIVÁLUNK BÉRLET A HEGY’ RÉGIÓ LAKÓINAK

Persze kedvezményes belépésre még rengeteg „hegyaljásnak” lehetősége lesz: a Mi Fesztiválunk Bérlet például a Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek szívét dobogtathatja meg. A két megyében állandó lakcímmel rendelkezők ugyanis 35 százalékos kedvezménnyel, mindössze 14.900 forintért válhatnak egész hetes belépőt a fesztiválra június 16-ig.

 

HÉTVÉGI BÉRLET

A Hegyalja szervezői természetesen azokról sem feledkeznek meg, akiket a hétköznapokon nehezen tudnak elszakadni a munkahelyükről, iskolából, vagy éppen érettségizőknek, és csak a hétvégén tudják belevetni magukat a tokaji fesztiválhangulatba. Számukra a legideálisabb a pénteken és szombaton érvényes Hétvégi Bérlet, amely csupán 12.900 forintért beszerezhető. Remek alkalom összeszedni a haverokat, a kollégákat vagy csoporttársakat a hétvégére, hogy a legdögösebb zenekarok koncertjein, a világörökségben a Tisza-parti helyszíneken, a tokaji pincék szomszédságában, vagy éppen a rakamazi füzek árnyékában, a természet ölén regenerálódjanak. Így mindenki kiengedheti az érettségivel, vizsgákkal, vagy éppen a munkával járó feszültséget. Pénteken és szombaton olyan bandák koncertjein lazulhatnak a kollegák, mint például a Quimby, a Magna Cum Laude, vagy Ganxsta Zolee és a Kartel. De persze az egyetemi-főiskolai haveri körök vagy épp a középiskolások osztálytársak sem maradnak igazi vérpezsdítő és a táncizmok mindegyikét megmozgató koncertek nélkül: érkezik többek között a Scooter, az Anna & The Barbies, Soerii & Poolek, az Irie Maffia, Julia Carpenter, a Hősök és a Brains is.

 

HEGY’ – VOLBEAT KOMBO

Mindazok tehát, akik szeretnék már június 25. és 30. között Tokajban felvenni a nyár ritmusát, még június 16-ig válogathatnak az időbeosztásuknak, lakhelyüknek, életkoruknak megfelelő Hegy' belépők és bérletek közül. A legkeményebb arcok pedig, akik már nem bírják kivárni az igazi nyárindító fesztivált, a Volbeat budapesti, június 18-i koncertjén kezdhetik a felkészülést, ugyanis a dán metálüstökös magyarországi koncertjére és a Hegy'-re kombi jegyek is válthatók – csökkentett rezsivel, soha vissza nem térő, közel 10 ezer forintos kedvezménnyel.

 

Borsodi Hegyalja Fesztivál – Igazi Fesztivál igazi arcoknak

A Hegy' az a hely, ahova vissza kell térni, hiszen a tokaji hegyek között az igazi arcok, az igazi zene, az igazi fesztiválélmény vár benneteket. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeitek a világörökség részévé válnak.

Június 25-30. között, 14. alkalommal élvezhetitek a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Itt ünnepelhetitek meg a vizsgaidőszakot, vagy az érettségi után végre felszabadultan tombolhattok kedvenc zenekarotok koncertjén, hiszen 2013-ban a Hegy’ nyitja a nyarat.

A külföldi fellépők mellett Tokajban lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhattok. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon akár együtt sörözhettek, Furmint-fröccsözhettek a kedvenc íróitokkal, énekeseitekkel, sőt ez az a hely, ahol két koncert között könnyedén munkát is találhattok.

Több mint 200 fellépő, hajnalig tartó pörgés, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. 2013-ban a nyár egy igazi fesztivállal és igazi arcokkal indul Rakamaz-Tokajon.