IX. Országos TDM Konferencia Nyíregyházán

Nyíregyházán került megrendezésre 2013. május 22-24. között a IX. Országos TDM Konferencia a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Magyar TDM Szövetség szervezésében a Hotel Pagony Wellness & Konferencia központban.

 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere köszöntötte a konferencia résztvevőit. Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese a promóciós együttműködési lehetőségekről, Bozzay Andrásné, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakértője az aktuális turizmuspolitikai kérdésekről, Horkay Nándor, a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal elnöke a 2014-2020-as EU-s költségvetési időszak turisztikai fejlesztési kereteiről tartott előadást.

 
A konferencián kiemelt figyelmet kapott a desztinációk piacon való megjelenési lehetőségeinek vizsgálata, a márkaépítéssel kapcsolatos legjobb gyakorlatok bemutatása, melynek keretében csütörtökön déltől hallgathatnak márkázási témájú előadásokat az érdeklődők. A Nyírségi TDM tagjainak sikertörténetei és az országos kezdeményezések bemutatása után a résztvevők fórum keretében vitathatják meg a hallottakkal kapcsolatos meglátásaikat. Mindezek mellett sor kerül sikeres turisztikai és vallásturisztikai projektek ismertetésére is.
 
A kétnapos rendezvény a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. az ÉAOP 2.1.3-11-2011-0001 „A nyíregyházi székhelyű TDMSZ továbbfejlesztése a turisztikai desztináció versenyképességének növelésére” c. pályázatának támogatásával került megrendezésre.