A Móricz Zsigmond Színház újra ott lesz a POSzT-on

A színházi szakma legrangosabb hazai megmérettetésére a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház is meghívást kapott. Társulatunk Gazdag Péter Totálkár című darabját adja elő Forgács Péter rendezésében 2013. június 12 –én a pécsi Művészetek és Irodalom Házában.
 
 
Gazdag Péter: Totálkár 
előadják: Éry-Kovács Zsanna, Jenei Judit, Széles Zita, Fellinger Domonkos, Horváth Sebestyén Sándor, Illyés Ákos, Nagyidai Gergő, Rák Zoltán, Tóth Zoltán László
 
dramaturg: Szokolai Brigitta
rendező: Forgács Péter 
 
2012 decemberében Gazdag Péter egy New York-i háztetőn állva átvehette Böröcz Andrástól a Petri Györgyöt formázó kis papírszobrocskát – a Petri-díjat. Jelképeként annak, hogy a fiatal drámaíróban, költőben, novellistában, festőben és filmforgatókönyvek kiagyalójában a kuratórium tagjai felfedezni vélték a színházat szenvedélyesen kerülgető, meg- és bevenni próbáló költőóriás „szellemi jogutódját”, aki eddig tizennégy drámai alkotásában, valamint különböző formációk és alkalmi társulások megrendelésére készült jeleneteiben ábrázolta a jelenvalót, noha egész estés bemutatóval eleddig nem büszkélkedhet. A Móricz Zsigmond Színház művészei által felvezetett Totálkár egy abszurd kabaré, mely aktuális közéletünk lehetetlen helyzeteit dolgozza fel, nagyon is lehetséges formában.