10. Kóstolja meg Magyarországot!

 A „tájak, ízek, illatok” szlogen koraősszel ismét időszerűvé válik. Szeptember 14-én a Sóstói Múzeumfaluban 36 hangzatos nevű főzőcsapat több mint 80 féle étekkel készül ínyenc látogatóink maradéktalan ellátására!

A kapukat 10 órakor nyitjuk meg, s Önök nyomban elmerülhetnek a magyarországi és nemzetközi konyhaművészet (Vajdaság, Erdély, Kárpátalja és Felvidék), a népi hagyományos ételek és a kísérletező, újító fogások tömkelegében!
 
Az idén jubiláló gasztrorendezvényünk programját kiemelt vendégek egész sorával színesítjük: a szentendrei Skanzen csapata tárkonyos-almás csirkelevest és kacsapörköltet készít, mindemellett új időszaki kiállítást is hoznak Jármi portánkra típusbútorokból, Falusi lakáskultúra a Kádár-korban címmel. A különleges fogások igazi csemegéjét az ország nevesebb főzőversenyein, fesztiváljain kiválóan szereplő csapatok adják. Karcagi birkapörkölt, kőleves és velencei-tavi halászlé is rotyog majd az adott régióból érkezők üstjeiben, mert elkészítésükhöz mégiscsak ők értenek legjobban.
 
Székelygulyás, bodzavirágos fánk, borscs leves, gyuvecs mind-mind ízlelhető lesz, sőt olyan „beszédes ételek” is, mint a vaktyúk szilvaszósszal, tárkonyos rózsaszirmokban úszó vadkanragu, vagy az ördögpata. Szokásunkhoz híven a receptek egytől egyig bekerülnek 10. Receptfüzetünkbe!
 
A Múzeumfalu csapatai is képviseltetik magukat. Asszonyaink tirpák tarhonyát, míg Férjeink slambucot és csülökpörköltöt kutyulnak. S hogy a vidékünkre jellemző „nehéz fogásoknál” maradjunk, a gulyáságyúban káposztás bableves tirpák módra fog rotyogni.
 
Kóstolójegyeiket a területen több helyen is megválthatják majd – darabonként száz forintért –, míg belépőjegyenként kettő (teljes árú esetében), illetve egy darabbal (kedvezményes jegy váltásakor) ajándékozzuk meg Önöket!
 
Koplalni ne kezdjenek, azonban nem baj, ha rövid diétával hangolódnak. Szeptember 14-én 17 óráig éhségüket ezernyi finom falattal csillapítjuk. Lesz elég harapnivaló. Ígérjük!   
 
Belépőjegyek:
 
Felnőtt: 900 Ft/fő + ajándék 2 db kóstolójegy
Kedvezményes (diák,nyugdíjas): 700 Ft/fő + ajándék 1 db kóstolójegy
 
További kóstolójegyek 100 Ft/darab áron válthatóak a rendezvény idején felállított sátrakban!
 
 
Forrás: muzeumfalu.hu