Madárkarácsony a Sóstói-erdőben

Az E-misszió Egyesület közös madárkarácsonyra és madáretető-szépségversenyre várja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe az Erdei Tornapályára december 14-én, szombaton 10 órától.

A program:
  • madárkalács-készítés
  • madáretető-bemutató
  • ismerkedés az erdő természetes téli madáreleségeivel
  • erdei finomság-kóstoló (vackorlekvár, vadalmaszörp, vadalma és vadkörtepálinka)
  • ismerkedés a téli erdő madárvilágával
  • madáretető-szépségverseny
 
Az Erdei Tornapályán felállított - és madarak tömegeit vonzó - óriás madáretető nagy sikere bizonyította, hogy az erdőjárókat különösen érdekli, mit tehetünk a nálunk telelő madarak érdekében. Ehhez szeretne az Egyesület segítséget nyújtani.
 
A madáretető-szépségversenyhez várjuk a legfantáziadúsabb, legszebb, legjobb madáretetőket. Kérjük tehát mindenki hozza el otthoni madáretetőjét, a legötletesebbeket díjazzuk: a nyeremény a Sóstói-erdő társasjáték egy példánya! – nyilatkozta Szigetvári Csaba, az E-misszió Egyesület programvezetője.
 
A madárkalács- és a madáretető-készítéshez alapvető anyagokat az Egyesület biztosítja, de hogy finomabb, tartalmasabb és változatosabb legyen a madárcsemege, aki tud, hozzon magával faggyút, hájat, nyers olajos (napraforgó, dió) és apró szemes (köles, lenmag, mák) magokat, aszalt gyümölcsöket (mazsola), süteményformát. Emellett továbbra is várjuk a nagyobb mennyiségű napraforgómag-felajánlásokat az óriás-madáretető üzemeltetéséhez.
 
További információ: 
Szigetvári Csaba, E-misszió Egyesület, sostoierdo@e-misszio.hu, 42/ 423-818; 20/512-3311