Ellenőrzik a kutyasétáltatókat

A Közterület-felügyelet munkatársai a nagyszámú lakossági bejelentések miatt január 27-től január 31-ig preventív, megelőző jelleggel fokozott figyelemmel kísérik a kutyák közterületen történő sétáltatásával kapcsolatos szabályok betartását Nyíregyházán.

 
A felügyelők jelenlétre elsősorban lakótelepeken és játszótereken illetve pihenésre, sportolásra alkalmas területeken, közparkokban számíthatnak a kutyatartók.
 
A közterület-felügyelők ellenőrzik, hogy a kutyasétáltatók betartják-e a tavaly decemberben elfogadott közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló helyi rendelet előírásait. 
 
A kutyatulajdonosoknak érdemes odafigyelni, hogy kedvencüket pórázon sétáltassák, és legyen náluk olyan eszköz, amellyel az állat ürülékét fel tudják szedni. A felügyelők az akció ideje alatt szúrópróbaszerűen azt is ellenőrzik, hogy a kutyák el vannak-e látva chippel.
 
 
Mivel a felügyelői jelenét célja elsősorban preventív, figyelemfelhívó jellegű, az észlelt és nem kirívó szabályszegés, szabálysértés esetén a helyszínen első ízben figyelmeztetést alkalmaznak, de kirívó és többszörösen visszatérő szabályszegők esetében nem kizárható a bírságolás alkalmazása sem.