Új kondiparkok Nyíregyházán

Elkészült 3 új kondipark  Nyíregyházán. Borbányán az Alma és a Tímár utcákon 7-7, a Tölgyes utcán 14 db szabadtéri sporteszköz felállításával alakították ki a „felnőtt játszótereket”. 
 
 
A tavalyi évben átadott kondiparkok hamar népszerűvé váltak,  és az új fejlesztéssel már a város hét helyszínén van lehetőség a szabadtéri  testedzésre.
 
A parkokban  többfunkciós nyújtót, erőgépeket, felülőpadokat, gerincerősítő karikákat, kar-és vállerősítőket, forgó fitnesz karikákat, lábhintákat, láblengető és gyalogló eszközöket helyeztek el, vagyis minden izomcsoport erősítésére, és nyújtására alkalmasak, lehetővé téve a rendszeres, aktív testmozgást. A nyújtók alá a balesetek megakadályozására ütéscsillapító talajt építettek, és valamennyi eszközön feltüntették a használati útmutatót.
 
A parkok széles korosztály számára biztosítanak sportolási lehetőséget, hiszen  gyermekeknek szánt eszközöket is elhelyeztek, ugyanakkor a berendezések prevenciós és rehabilitációs célokra jól használhatók, így az idősebb generáció számára is ajánlható.
 
A tervek szerint augusztus végére a Törpe utcán is elkészül egy újabb kondpark 14 sporteszköz felállításával. A 4 új kondipark a nyíregyházi önkormányzat finanszírozásával, nettó 18 millió forintból valósul meg.